Час підготовки: менше 30 хвилин
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧас приготування: 1 година 30 хвилин
Порції: 15
Інгредієнти:
- 2 склянки молока
- 1/2 склянки олії каноли
- 1 склянка цукру
- 2 ч. л. сухих дріжджів
- 4,5 склянки борошна
- 0,5 ч. л. соди харчової
- 2 ч. л. солі
- 1 ч. л. кориці
- 0,5 склянки родзинок
- 2 яйця
- 1 склянка цукрової пудри
- 1 щіпка мускатного горіха
- 1 щіпка перцю
Популярні новини зараз
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще
Приготування:
Для приготування рецепту здобних булочок до Великодня нам знадобляться: молоко, яйця, борошно, кориця, родзинки і тд.
- У каструлю наливаємо 2 склянки молока, додаємо 0,5 склянки цукру і масло каноли. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, час від часу помішуючи. Вогонь вимикаємо і трохи охолоджуємо.
- Коли рідина охолоне до теплого стану, висипаємо в неї дріжджі. Потім акуратно додаємо борошно, постійно помішуючи. Розмішуємо до однорідного стану.
- Тепер накриваємо тісто тканиною і залишаємо на 1 годину.
- Після закінчення часу знімаємо тканину і всипаємо невелику кількість борошна.
- Далі додаємо сіль, соду і пекарський порошок. Ретельно замішуємо тісто.
- В окремий посуд насипаємо цукор, мускатний горіх, корицю, кардамон і перець, добре перемішуємо.
- На рівну і гладку поверхню насипаємо невелику кількість борошна.
- Викладаємо тісто на поверхню і руками розрівнюємо його, а потім посипаємо сумішшю цукру і спецій.
- І викладаємо 1/ 3 частину родзинок (їх необхідно попередньо промити і просушити). Складаємо тісто навпіл.
- Тепер ще раз руками розрівнюємо його. Знову посипаємо корицею і половиною залишився родзинок. Потім знову складаємо, розрівнюємо і повторюємо процедуру ще раз.
- Тепер формуємо з тіста невеликі кружечки - це будуть наші булочки.
- Кожен кружечок перекладаємо на деко, а коли тісто закінчиться, то накриваємо наші майбутні булочки тканиною і залишаємо на деякий час.
- У глибокій тарілці змішуємо білок одного яйця і 3 столові ложки молока.
- Змащуємо кожну булочку сумішшю.
- Тепер ставимо деко в розігріту до 150-180 градусів духовку і випікаємо 30-40 хвилин.
- Тим часом розбиваємо яйце в миску і змішуємо його з цукровою пудрою і столовою ложкою молока. На готових булочках глазур'ю вимальовуємо хрестик.