Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порції: 15

Інгредієнти:

  • 2 склянки молока
  • 1/2 склянки олії каноли
  • 1 склянка цукру
  • 2 ч. л. сухих дріжджів
  • 4,5 склянки борошна
  • 0,5 ч. л. соди харчової
  • 2 ч. л. солі
  • 1 ч. л. кориці
  • 0,5 склянки родзинок
  • 2 яйця
  • 1 склянка цукрової пудри
  • 1 щіпка мускатного горіха
  • 1 щіпка перцю

Популярні новини зараз
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще

Приготування:

Для приготування рецепту здобних булочок до Великодня нам знадобляться: молоко, яйця, борошно, кориця, родзинки і тд.

  1. У каструлю наливаємо 2 склянки молока, додаємо 0,5 склянки цукру і масло каноли. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, час від часу помішуючи. Вогонь вимикаємо і трохи охолоджуємо.
  2. Коли рідина охолоне до теплого стану, висипаємо в неї дріжджі. Потім акуратно додаємо борошно, постійно помішуючи. Розмішуємо до однорідного стану.
  3. Тепер накриваємо тісто тканиною і залишаємо на 1 годину.
  4. Після закінчення часу знімаємо тканину і всипаємо невелику кількість борошна.
  5. Далі додаємо сіль, соду і пекарський порошок. Ретельно замішуємо тісто.
  6. В окремий посуд насипаємо цукор, мускатний горіх, корицю, кардамон і перець, добре перемішуємо.
  7. На рівну і гладку поверхню насипаємо невелику кількість борошна.
  8. Викладаємо тісто на поверхню і руками розрівнюємо його, а потім посипаємо сумішшю цукру і спецій.
  9. І викладаємо 1/ 3 частину родзинок (їх необхідно попередньо промити і просушити). Складаємо тісто навпіл.
  10. Тепер ще раз руками розрівнюємо його. Знову посипаємо корицею і половиною залишився родзинок. Потім знову складаємо, розрівнюємо і повторюємо процедуру ще раз.
  11. Тепер формуємо з тіста невеликі кружечки - це будуть наші булочки.
  12. Кожен кружечок перекладаємо на деко, а коли тісто закінчиться, то накриваємо наші майбутні булочки тканиною і залишаємо на деякий час.
  13. У глибокій тарілці змішуємо білок одного яйця і 3 столові ложки молока.
  14. Змащуємо кожну булочку сумішшю.
  15. Тепер ставимо деко в розігріту до 150-180 градусів духовку і випікаємо 30-40 хвилин.
  16. Тим часом розбиваємо яйце в миску і змішуємо його з цукровою пудрою і столовою ложкою молока. На готових булочках глазур'ю вимальовуємо хрестик.