Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 6 шт. картоплі
  • 50 г твердого сиру

Для начинки з бекону:

Популярні новини зараз
Боржників за комуналку гарненько "потрусять": доведеться погасити платіжки ще й доплатити Обводять навколо пальця: клієнти запідозрили "Приват" у махінаціях з комунальними платежами НБУ терміново вилучає купюри 50 та 200 грн з обігу: що робити українцям і чи треба бігти в банки "Тисячу Зеленського" дозволили отримати ще одним способом: як скористатися можливістю
Показати ще
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 120 р. копченого бекону
  • 120 р. сметани
  • сіль, мелений перець за смаком
  • 1-2 горошини перцю

Для рибної начинки:

  • 0,5 пучка кропу
  • 100 г лосося холодного копчення
  • 50 г в'ялених томатів
  • 120 г сметани
  • сіль, мелений перець за смаком
  • 1-2 горошини перцю

Приготування:

  1. Картоплю ретельно миємо. З допомогою виделки робимо в кожній картоплині кілька проколів. Загортаємо у фольгу і запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 1,5 години. Духовку не вимикаємо.
  2. Кріп миємо, сушимо і подрібнюємо. Лосося і томати дрібно нарізаємо. Сир натираємо на тертці. Ретельно перемішуємо лосося, томати, кріп, сир і сметану.
  3. Бекон нарізаємо невеликими шматочками. Лук очищаємо і подрібнюємо. Обсмажуємо на середньому вогні, помішуючи, цибулю з беконом, 5 хв. Даємо охолонути. Додаємо сметану і сир, перемішуємо.
  4. Готову картоплю виймаємо з фольги. Картоплю розрізаємо навпіл. Виймаємо м'якоть, залишаючи по краях шар приблизно 1,5 див. Розминаємо м'якоть виделкою, ділимо на 2 частини. В одну додати начинку з лосося, перемішуємо.
  5. В іншу - начинку з бекону, перемішуємо. Фаршируємо отриманим начинками, картопля, присипаємо зверху тертим сиром і повертаємо в духовку на 5 хвилин.