Час підготовки: менше 30 хвилин
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧас приготування: 1 година 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- 500 г пшеничного борошна
- 30 г свіжих дріжджів
- 180 мл молока
- 100 г вершкового масла
- 5 яєчних жовтків
- 70 г родзинок
- 70 г волоських горіхів
- 1/4 ч. л. мускатного горіха
- 1/4 ч. л. кардамону
- 1/2 ч. л. лимонної цедри
- 100 г цукру
- 2 ст. л. коньяку
- 1/4 ч. л. солі
- ванілін на кінчику ножа
Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Показати ще
Приготування:
Всім відомо що паска - це головна страва великого свята. Є величезна безліч найрізноманітніших варіантів приготування пасок які передавалися поколіннями. Ми будемо готувати дуже цікавий рецепт горіхової паски з додаванням прянощів і сухофруктів.
- Для приготування паски з горіхами нам знадобиться: борошно, молоко, волоські горіхи, родзинки, цукор, яйця і різні прянощі (мускатний горіх, кардамон, ванілін). За бажанням також можна додати трохи цукатів.
- Спочатку треба приготувати опару. Для цього ми підігріваємо молоко (воно не повинно бути гарячим - тільки теплим), потім додаємо в нього дріжджі, додаємо 1 ст. л. цукру і третину борошна, ретельно розмішуємо до однорідного стану і ставимо в тепле місце приблизно на 20 хвилин.
- Далі жовтки збиваємо разом з цукром.
- Тепер додаємо ванілін, коньяк і розтоплене вершкове масло, розмішуємо до однорідності. Додаємо отриману масу в опару, перемішуємо, додаємо цедру лимона, прянощі і залишки борошна, потім все добре вимішуємо.
- Ставимо тісто підходити в тепле місце приблизно на час - після чого обсяг повинен збільшитися вдвічі.
- Після цього вимішуємо тісто, додавши в нього родзинки і 3/4 нарубаних волоських горіхів.
- Розкладаємо тісто по формах, наповнюючи їх максимум наполовину. Залишаємо приблизно на 30 хвилин. Потім зверху посипаємо горіхами.
- Випікаємо паски в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35 хвилин, потім зменшуємо температуру до 160 градусів і випікаємо ще 25 хвилин.
- Виймаємо паску з форми, посипаємо верх цукровою пудрою і ставимо на решітку охолоджуватися. Смачного!