Час підготовки: 20-30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

Склад:

  • 500 г пшеничного борошна
  • 150 мл молока
  • 150 мл води
  • 3 ст. л. масла
  • 7 яєць середнього розміру
  • 10 г сухих активних або звичайних дріжджів
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 350 г сиру сулугуні
  • 150 г сиру бринзи
  • 1 пучок свіжої зелені для прикраси

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Приготування:

Для приготування справжніх хачапурі по-аджарськи як в грузинських ресторанах вам не знадобиться робити щось надзвичайно складне. Це рецепт, який досить просто приготувати прямо вдома. Ми будемо використовувати прості, доступні інгредієнти, які ви зможете купити в сусідньому супермаркеті (яйця, молоко, бринза, сулугуні, борошно, вершкове масло тощо).

  1. Для того щоб приготувати тісто в суху глибоку миску просіваємо борошно, а потім додаємо сухі активні дріжджі. Також можна використовувати звичайні дріжджі, якщо ви їх попередньо замочили у воді на 15 хвилин для активації. Після цього додаємо сіль і цукор.
  2. Тепер ми змішуємо молоко і воду. Підігріваємо це до кімнатної температури. Далі додаємо цю суміш до сухих компонентів і ретельно перемішуємо. Вимішуємо тісто руками, щоб воно вийшло однорідної консистенції.
  3. Тепер накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо на 30 хвилин, щоб воно як слід піднялося.
  4. Для того щоб приготувати начинку варимо три яйця в круту. Потім яйця, бринзу і сир сулугуні натираємо на крупній тертці і ретельно перемішуємо. Ви можете не солити цю масу, в цьому немає необхідності, оскільки сири і так самі по собі досить солоні.
  5. Потім додаємо в тісто олію, ретельно все вимішуємо до тих пір, поки не отримаємо однорідну консистенцію. Тепер поділяємо все тісто на чотири рівні частини.
  6. Розкачуємо його на невеликі овали. Повертаємо всі краї тіста так, щоб вийшов своєрідний "човник".
  7. Далі заповнюємо отриману "човник" нашої начинкою і викладаємо його на нагріте деко.
  8. Випікаємо блюдо в духовій шафі близько 10 хвилин при температурі 250 градусів.
  9. Після цього дістаємо з духовки і вливаємо в човник яйце. Далі відправляємо наш хачапурі назад в духовку десь близько на 3 хвилини.
  10. На стіл подаємо човники гарячим. Правильно їх їсти треба, відламуючи бортики і вмочуючи їх у яйце.
  11. Ви також можете зовсім злегка підігріти їх в мікрохвильовій печі, хачапурі будуть чудово поєднуватися. Приємного апетиту!