Час приготування: 30 хвилин
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПорції: 4
Інгредієнти:
500 г боршна
1 склянка молока
150 г цукру
7 жовтків
100 г вершкового масла
50 г свіжих дріжджів
50 г родзинок
1/2 цедри лимону
сіль на кінчику ножа
1 упаковка ванільного цукру
Приготування:
1. В миску наливаємо 3-4 ст. л. теплого молока, додаємо дріжджі, перемішуємо до повного розчинення дріжджів.
2. Всипаємо 1 ст. л. цукру, 2 ст. л. борошна, перемішуємо, накриваємо рушником і залишаємо на 15-20 хвилин, до утворення шапки із дріжджів.
3. Родзинки промиваємо, заливаємо окропом на 5-7 хвилин, потім зливаємо воду і родзинки просушуємо.
4. Жовтки збиваємо з цукром за допомогою блендера.
5. Виливаємо решту теплого молока у підійшовшу опару, додаємо жовтки, цедру лимону і перемішуємо.
6. Поступово додаючи просіяне борошно, замішуємо тісто, тісто буде липнути до рук. Вимішуємо приблизно 15-20 хвилин.
7. Додаємо розтоплене вершкове масло і ще раз добре вимішуємо.
8. Додаємо родзинки і ще раз вимішуємо.
9. Накриваємо рушником, ставимо у тепле місце, приблизно на годину. За цей час тісто повинне збільшитись удвічі.
10. Розкладаємо тісто у форми для запікання, заповнивши їх на третину, і залишаємо щоб паски добре підійшли у формі.
11. Змащуємо жовтком зверху і ставимо запікатися у нагріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.
12. З даної кількості тіста виходить три паски розміром 11 х 12 см.
13. Виймаємо паску з духовки, коли охолоне, прикрашаємо зверху збитим білком і посипаємо посипкою.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт хачапурі по-аджарськи.