Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 година 20 хвилин

Порції: 2

Інгредієнти:

  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст.л. цукру
  • 0,4 ст.л. солі
  • 1 ст.л. родзинок
  • 100 г рису
  • 900 г гарбуза

Приготування:

Для приготування цієї корисної каші з гарбуза нам знадобляться: гарбуз, рис, родзинки, цукор, вершкове масло та трішечки солі. Страва виходить дуже смачна, ніжна та ароматна.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

  1. Із гарбуза зрізаємо тверду шкірку. Виймаємо усю волокнисту м’якоть та насіння. Частину гарбуза, що залишилася, промиваємо та нарізаємо кубиками завтовшки приблизно 1 см. Великі шматки гарбуза зручніше нарізати на дрібні, а уже потім очищати.
  2. Форма шматочків значення не має, кубики не обов’язково повинні бути ідеально рівними. Потім у горщичку гарбуз все равно розвариться.
  3. Потім заливаємо нарізаний гарбуз водою або молоком. Варимо його до напівготовності, при цьому вміст каструлі повинен зовсім трохи кипіти.
  4. Якщо гарбуз уже стає м’яким, а всередині зберігає твердість, відкидаємо його на друшляк. Чекаємо декілька хвилин, поки вода стіче.
  5. Тепер підготуємо рис. Заливаємо крупу холодною водою, перемішуємо. Вода стане мутною. Зливаємо її та повторюємо цю дію ще 2 чи 3 рази. Вода вимиває з крупи дрібний пил, який при нагріванні стає скріплювальним матеріалом. Викладаємо рис до гарбуза. Додаємо до них промиті родзинки (заздалегідь розпарювати його не потрібно), цукор, дрібку солі. Усе ретельно перемішуємо.
  6. Підготовлену гарбузову масу викладаємо у горщички. Підливаємо води на 1 см над поверхнею. Виделкою робимо декілька отворів у каші, щоб вода краще проникала в неї.
  7. Тепер кладемо у кожен горщичок шматок вершкового масла. Вегетаріанці замість вершкового масла можуть влити трохи рослинної олії. Також ви можете не додавати масло взагалі, а при подачі заправити кашу вершками, сметаною, медом, посипати подрібненими горіхами.
  8. Закриваємо щільно горщички кришками. Ставимо їх в холодну духовку та нагріваємо до 180 градусів. Запікаємо кашу протягом 35-40 хвилин. Якщо рис м’який - каша уже готова.