Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 година

Порції: 6

Інгредієнти:

  • 2 кг свинячої грудинки
  • жменя листя шавлії
  • свіжий чебрець
  • свіжий розмарин
  • 2 ст.л. насінна кропу
  • 1 голівка часнику
  • оливкова олія
  • сіль і перець за смаком

Популярні новини зараз
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще

Приготування:

  1. Змішуємо шавлію, чебрець, розмарин, насіння кропу і зубчики часнику з невеликою кількістю оливкової олії в кухонному комбайні або ступці.
  2. Далі викладаємо м'ясо на поверхню шкірою догори. Робимо невеликі надрізи на відстані бл. одного сантиметра один від одного. М'ясо добре солимо і перчимо з обох сторін.
  3. Тепер перевертаємо грудинку і натираємо сумішшю спецій і трав. Накриваємо плівкою та прибираємо в холодильник на 1 ніч.
  4. Дістаємо грудку з холодильника, доводимо до кімнатної температури. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Далі скручуємо грудину в рулет і перев'язуємо ниткою. Змащуємо олією та посипаємо сіллю та перцем.
  5. Випікаємо 30 хвилин. Потім зменшуємо температуру до 150 градусів і накриваємо фольгою. Запікаємо протягом 1,5 години.
  6. В останні 30 хвилин знімаємо фольгу, збільшуємо температуру і даємо підрум'янитися.
  7. Після готовності, охолоджуємо та нарізаємо рулет скибочками.