Час підготовки: менше 30 хвилин
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧас приготування: 1 година
Порції: 1
Інгредієнти:
- 30 г цукру
- 150 г борошна
- 5 г розпушувача
- 70 г маргарина
- 100 г сметани
- 10 г ванільного цукру
- 40 г родзинок
Популярні новини зараз
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Показати ще
Приготування:
- Для кексів підготуємо родзинки, пшеничне борошно, маргарин, яйце, цукор (в тому числі і ванільний), розпушувач. Для приготування крему нам знадобиться сметана й цукор, а також згущувач у разі потреби.
-
Маргарин залишаємо на столі, щоб він став м’яким. Потім подрібнюємо його на шматочки й перетираємо з цукром. Ретельно перетираємо маргарин виделкою або вінчиком. Через кілька хвилин ми отримаємо однорідну м’яку масу жовтуватого кольору.
- Додаємо яйце й перемішуємо. Можна додавати тільки жовток, а окремо збитий білок ввести в уже перемішане тісто. Тоді воно буде пишнішим.
- Далі всипаємо борошно й розпушувач. Також розводимо приблизно 0,5 ч.л. солі в декількох краплях води і додаємо це до решти продуктів. Сіль допоможе посилити смак випічки, але сама відчуватися не буде.
- Тепер готуємо в’язке тісто. Воно вийде досить густим, але зручно викладається у форму.
- Родзинки заливаємо окропом. Залишаємо розпарюватися на 20 хвилин. Коли родзинки стануть м’якими, потрібно промити їх холодною водою. Промивати потрібно обов’язково, щоби прибрати пил і дрібні сторонні частинки. Після цього родзинки добре просушуємо, промокнувши їх паперовою серветкою.
- Готові родзинки викладаємо у тісто. Перемішуємо для рівномірного розподілу сушених ягід.
- Далі форму для випічки вистеляємо фольгою і змащуємо олією (можна взяти пісну рафіновану). Викладаємо у форму тісто, вирівнюємо його ложкою. Залишаємо приблизно 1/3 форми вільною.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів. Випікаємо кекс протягом 30-40 хвилин до появи золотистої скоринки.
- Готові кекси дістаємо і даємо остигнути. Після цього прикрашаємо сметанковим кремом.