Час підготовки: менше 30 хвилин
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧас приготування: 1 година 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- 350 г курячого філе
- 600 г картоплі
- 200 мл кефіру
- 1 цибуля порей
- 4 зубчики часнику
- 2 ч. л. солі
- 1 ч. л. спецій
- 3 ст. л. рослинного масла
Приготування:
Курка з картоплею в кефірному маринаді, запечена в духовці - це найкращий покроковий рецепт з фото якщо ви хочете ну дуже ніжне м'ясо. Куряче філе можна замінити на курячі стегна, і можна обійтися без картоплі. Маринована курка - ідеальний вечерю або друге блюдо, готувати яке дійсно смачно. Кефірний соус швидко надає особливої пікантності курці. Зараз ми покажемо як приготувати мариновані в кефірі стегенця або філе швидко і смачно. До речі, для запеченої маринованої курки є різні рецепти не тільки з кефіром. Використовують сметану, ряжанку і тд.
- По-перше, підготуйте відразу всі інгредієнти, щоб в процесі приготування не було плутанини.
- По друге охолоджене куряче філе помийте і наріжте поперек смужками. Якщо трапляються шматочки жиру, хрящі, кістки, сухожилля, то їх обріжте. Краще всього вибирати частини курчати де немає кістки, а одна м'якоть. З курячою грудкою, окостом, стегнами буде працювати простіше всього.
- Цибулю почистіть і наріжте половинками колечок, часник також почистіть і роздушіть лезом ножа або просто дрібно нарубаєте.
- Змішайте шматочки курки з нарізаною цибулею і часником. Перемішувати краще руками, щоб в процесі можна було придавити цибулю - вона швидше виділить сік, і м'ясо встигне трохи промаринуватися. Не забудьте посолити і додати спеції для курки, можна доповнити прованськими травами хоча можна обійтися звичайним чорним меленим перцем. Замаринувати м'ясо - дуже важливий крок.
- Залийте курку з овочами кефіром, жирність її може бути якою завгодно. Бажано дати постояти хвилин 30.
- Картоплю почистіть і помийте, наріжте кубиками і покладіть у форму для запікання, змащену рослинним або вершковим маслом, картопля зробить мариноване м'ясо більш ситним. Посоліть і присипте спеціями картоплю. Непогано використовувати мелену паприку або коріандр.
- Зверху на картоплю викладіть куряче філе з цибулею, часником і кефіром. Накрийте форму фольгою або кришкою (краще у фользі), щоб м'ясо було дуже соковите, відправте курку в кефірі з картоплею в духовку, розігріту до 180 градусів і запікайте 30 хвилин. Після цього потрібно відкрити кришку і запікати ще хвилин 15.
- Швидкий і смачний рецепт зі сметаною готовий, подавайте його гарячим або теплим.
Можна подати до картоплі з м'ясом зелень, соуси, свіжі овочі. Приємного апетиту!