Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 350 г курячого філе
  • 600 г картоплі
  • 200 мл кефіру
  • 1 цибуля порей
  • 4 зубчики часнику
  • 2 ч. л. солі
  • 1 ч. л. спецій
  • 3 ст. л. рослинного масла

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Приготування:

Курка з картоплею в кефірному маринаді, запечена в духовці - це найкращий покроковий рецепт з фото якщо ви хочете ну дуже ніжне м'ясо. Куряче філе можна замінити на курячі стегна, і можна обійтися без картоплі. Маринована курка - ідеальний вечерю або друге блюдо, готувати яке дійсно смачно. Кефірний соус швидко надає особливої пікантності курці. Зараз ми покажемо як приготувати мариновані в кефірі стегенця або філе швидко і смачно. До речі, для запеченої маринованої курки є різні рецепти не тільки з кефіром. Використовують сметану, ряжанку і тд.

  1. По-перше, підготуйте відразу всі інгредієнти, щоб в процесі приготування не було плутанини.
  2. По друге охолоджене куряче філе помийте і наріжте поперек смужками. Якщо трапляються шматочки жиру, хрящі, кістки, сухожилля, то їх обріжте. Краще всього вибирати частини курчати де немає кістки, а одна м'якоть. З курячою грудкою, окостом, стегнами буде працювати простіше всього.
  3. Цибулю почистіть і наріжте половинками колечок, часник також почистіть і роздушіть лезом ножа або просто дрібно нарубаєте.
  4. Змішайте шматочки курки з нарізаною цибулею і часником. Перемішувати краще руками, щоб в процесі можна було придавити цибулю - вона швидше виділить сік, і м'ясо встигне трохи промаринуватися. Не забудьте посолити і додати спеції для курки, можна доповнити прованськими травами хоча можна обійтися звичайним чорним меленим перцем. Замаринувати м'ясо - дуже важливий крок.
  5. Залийте курку з овочами кефіром, жирність її може бути якою завгодно. Бажано дати постояти хвилин 30.
  6. Картоплю почистіть і помийте, наріжте кубиками і покладіть у форму для запікання, змащену рослинним або вершковим маслом, картопля зробить мариноване м'ясо більш ситним. Посоліть і присипте спеціями картоплю. Непогано використовувати мелену паприку або коріандр.
  7. Зверху на картоплю викладіть куряче філе з цибулею, часником і кефіром. Накрийте форму фольгою або кришкою (краще у фользі), щоб м'ясо було дуже соковите, відправте курку в кефірі з картоплею в духовку, розігріту до 180 градусів і запікайте 30 хвилин. Після цього потрібно відкрити кришку і запікати ще хвилин 15.
  8. Швидкий і смачний рецепт зі сметаною готовий, подавайте його гарячим або теплим.
    Можна подати до картоплі з м'ясом зелень, соуси, свіжі овочі. Приємного апетиту!