Час підготовки: менше 30 хвилин
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧас приготування: 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- 500 г яловичої печінки
- 2 зелених яблука
- 1 головка цибулі
- 1 ч. л. солодкої паприки
- ½ ч. л. каррі
- перець чорний мелений за смаком
- сіль за смаком
- борошно за смаком
- рослинне масло за смаком
Приготування:
Перед вами рецепт страви, яка зможе приготувати кожен. Тушкована печінка по-берлінськи з яблуками і цибулею - це рецепт, який точно захочеться зробити знову. Для цього рецепта підходить теляча, яловича, свиняча печінка. Курячу краще не брати. Смачно буде з усім. Ми будемо використовувати яловичу печінку, оскільки вона сама ніжна. Ваша печінка може бути смажена, запечена, посмажити в майонезі або зробити гарнір. Рецепти цієї страви мають багато варіантів. Яблуко має бути соковитим і твердим. Готуємо разом простий, смачний, легкий рецепт смаженої печінки з яблуками, овочами, грибами і рисом. Приступимо.
- Телячу, свинячу печінку або печінку з яловичини або індички нарізаємо порційними шматочками, відбиваємо через плівку, обволікає в борошно, смажимо на олії; коли одна сторона підрум'яниться, солимо, перчимо і тоді перевертаємо (так печінка буде ще ніжніше, ніж якщо солити відразу). Знімаємо на паперовий рушник, щоб пішло зайве масло.
- Яблука нарізаємо скибочками, шкірку можна очистити. Проціджуємо олію, на якій смажилася печінка, і в ньому обсмажуємо яблука (саме на цьому маслі, потрібно щоб вони просочилися печінковим духом), на середньому вогні до м'якості, стежачи, щоб не розповзлися.
- Знімаємо, викладаємо цибулю, нарізану кільцями, солимо, додаємо паприку і каррі і, постійно помішуючи, смажимо його до стану, коли піде гіркоту, і він починає ставати м'якше, але ще трошки хрумтить, як би майже до готовності. Цибуля просочується вже печінково-яблучними соками.
- Викладаємо все на блюдо у такій послідовності: яблука, печінку, цибулю і відправляємо в мікрохвильовку буквально на 2–3 хвилинки (700), можна в духовку на 5–7 хвилин при 175 градусах (викласти в керамічний посуд, який можна використовувати в духовій шафі). Рецепт смачною печінки в яблуках будинку готовий. Виймаємо і насолоджуємося.