Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 500 г свинини
  • 800 г картоплі
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1-2 моркви
  • 2 помідора
  • 2-3 ст. л. рослинного масла
  • 3-4 шт. лаврового листа
  • спеції за смаком
  • чорний мелений перець за смаком

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Приготування:

Свинина з картоплею і грибами в горщиках - це універсальна страва для будь-якого приводу. Рецепти свинини з картоплею дуже різноманітні. Ви можете приготувати горщики в духовці з сиром, грибами (печериці, опеньки, лисички), овочами, рисом, гречкою, чорносливом, зленым горошком, болгарським перцем, помідорами і навіть гарбузом. Можна додати кабачки. Так само свинина вийде дуже смачно в сметанному соусі з імбиром і квасолею.

  1. Перед тим, як почати готувати свинину в горщику з картоплею, м'ясо добре промиваємо, наявний жир зрізати не варто, надалі він витопиться при обжарюванні. Нарізаємо невеликими шматочками.
  2. Складаємо нарізане м'ясо в сковороду, в яку попередньо необхідно налити олію і розігріти. Обсмажуємо до рум'яної скоринки, при цьому злегка його солимо і перчимо, буквально по щіпці для кожного шматочка м'яса.
  3. Поки м'ясо обсмажується, займемося овочами. Ріпчасту цибулю і моркву очищаємо, рубаємо дрібними кубиками.
  4. Помідори також необхідно нарізати кубиками, тільки не занадто дрібно. Шкірку з помідорів знімати або не знімати, кожен вирішує на свій розсуд.
  5. До цього моменту м'ясо встигне добре підсмажитися, перекладаємо його зі сковороди в будь-яку миску, а можна відразу в горщики. А в сковороду додаємо цибулю і моркву, прямо в те масло, що залишилося після смаження м'яса. Обсмажуємо їх до розм'якшення.
  6. За цей час можна встигнути нарізати кубиками очищену картоплю.
  7. Всі підготовлені інгредієнти починаємо складати в горщики. На саме дно кладемо підсмажене м'ясо, потім помідори.
  8. Після цього закладаємо обсмажені овочі, додаємо спеції і лавровий лист.
  9. В останню чергу відправляємо картоплю і вливаємо воду. Кількість води буде залежати від розміру вашого горщика. Тільки не варто вливати її до самих країв, щоб при готуванні вона не виливалася з горщика. Вміст солимо і відправляємо запікатися.
  10. Горщики зі свининою, картоплею запікаємо в духовці протягом 30 хвилин при температурі 190 градусів. Приємного апетиту!