Час підготовки: менше 30 хвилин
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧас приготування: 1 година 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- 500 г свинини
- 800 г картоплі
- 1 ріпчаста цибуля
- 1-2 моркви
- 2 помідора
- 2-3 ст. л. рослинного масла
- 3-4 шт. лаврового листа
- спеції за смаком
- чорний мелений перець за смаком
Приготування:
Свинина з картоплею і грибами в горщиках - це універсальна страва для будь-якого приводу. Рецепти свинини з картоплею дуже різноманітні. Ви можете приготувати горщики в духовці з сиром, грибами (печериці, опеньки, лисички), овочами, рисом, гречкою, чорносливом, зленым горошком, болгарським перцем, помідорами і навіть гарбузом. Можна додати кабачки. Так само свинина вийде дуже смачно в сметанному соусі з імбиром і квасолею.
- Перед тим, як почати готувати свинину в горщику з картоплею, м'ясо добре промиваємо, наявний жир зрізати не варто, надалі він витопиться при обжарюванні. Нарізаємо невеликими шматочками.
- Складаємо нарізане м'ясо в сковороду, в яку попередньо необхідно налити олію і розігріти. Обсмажуємо до рум'яної скоринки, при цьому злегка його солимо і перчимо, буквально по щіпці для кожного шматочка м'яса.
- Поки м'ясо обсмажується, займемося овочами. Ріпчасту цибулю і моркву очищаємо, рубаємо дрібними кубиками.
- Помідори також необхідно нарізати кубиками, тільки не занадто дрібно. Шкірку з помідорів знімати або не знімати, кожен вирішує на свій розсуд.
- До цього моменту м'ясо встигне добре підсмажитися, перекладаємо його зі сковороди в будь-яку миску, а можна відразу в горщики. А в сковороду додаємо цибулю і моркву, прямо в те масло, що залишилося після смаження м'яса. Обсмажуємо їх до розм'якшення.
- За цей час можна встигнути нарізати кубиками очищену картоплю.
- Всі підготовлені інгредієнти починаємо складати в горщики. На саме дно кладемо підсмажене м'ясо, потім помідори.
- Після цього закладаємо обсмажені овочі, додаємо спеції і лавровий лист.
- В останню чергу відправляємо картоплю і вливаємо воду. Кількість води буде залежати від розміру вашого горщика. Тільки не варто вливати її до самих країв, щоб при готуванні вона не виливалася з горщика. Вміст солимо і відправляємо запікатися.
- Горщики зі свининою, картоплею запікаємо в духовці протягом 30 хвилин при температурі 190 градусів. Приємного апетиту!