Час підготовки: менше 30 хвилин
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧас приготування: 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- 300 г курячого філе
- 150 г цибулі
- 150 г печериць
- 5 ст. л. рослинного масла
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
Приготування:
Перед вами рецепт курячого філе з грибами, який можна приготувати в духовці або на сковороді в сметнном соусі або з вершками, а також з сиром. Якщо ви хочете приготувати дієтичну версію, то у вершковому соусі курку краще не готувати. Смажене м'ясо можна приготувати всього за 30 хвилин. Ми радимо подавати куряче філе з картоплею і салатом або свіжими овочами. Рецепти курки дуже різні, ми будемо готувати простий, класичний рецепт, для якого нам знадобиться: печериці, куряче філе, цибуля, рослинна олія, сіль і перець. Приступимо.
- Для початку куряче філе вимити, обсушити, нарізати кубиками розміром 2 див.
- На сковороді розігріти 2 ст. ложки рослинної олії. Викласти філе, додати 1-2 щіпки солі і смажити його на сильному вогні, помішуючи, 7-10 хвилин. Потім філе викласти в тарілку.
- Поки філе смажиться, миємо й нарізаємо цибулю.
- На ту ж сковороду, де смажилося філе, наливаємо ще 1 ст. ложку масла, викласти цибулю. Обсмажувати цибулю на середньому вогні, помішуючи, 5-7 хвилин. Викласти цибулю до філе.
- У сковороду налити 2 ст. ложки олії. Викласти гриби і смажити їх на середньому вогні, помішуючи, 10 хвилин. Додати 1 щіпку солі.
- До грибів викласти філе і цибулю. При необхідності досолити. Посипати чорним меленим перцем. Потім налити 100-200 мл води або бульйону. Накрити кришкою і тушкувати куряче філе з печерицями на середньому вогні 15-20 хвилин.
- На гарнір до курячого філе з печерицями рекомендуємо рис або пюре. Рецепт курки з грибами готовий, пальчики оближеш. Приємного апетиту!