Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порції: 6

Інгредієнти:

  • 1 кг сиру
  • 3 яйця
  • 6 ст. л. цукру
  • 6 ст. л. манної крупи + 1 ст. л.
  • 3 ст. л. родзинок
  • 50 г вершкового масла
  • щіпка солі
  • 1 пакетик ваніліну або 2 пакетики ванільного цукру

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Приготування:

Сирна запіканка з манною крупою в духовці - це універсальний рецепт на всі випадки життя. Така сирно-манна запіканка з манки з сиром займе у вас мінімум часу, спекти її можна за кілька хвилин. Щоб зробити нашу сирну запіканку нам знадобиться: суперсвіжий сир, курячі яйця, цукор і звичайно манна каша. Така запіканка робиться набагато простіше, ніж інша випічка. Приступимо.

  1. Для початку ізюм перебрати від сміття і промити в проточній воді. Замочувати родзинки не потрібно, просто промити. Включити духовку розігріватися до 180 С.
  2. Сир протерти через сито або гарненько збити блендером. Він повинен придбати кремоподібну консистенцію. Відокремити білки від жовтків.
    У жовтки додати весь цукор і ванілін.
  3. жовтки Розтерти з цукром або збити блендером до побіління суміші. Додати збиті жовтки до сиру. Висипати всю манку.
  4. Гарненько перемішати і відставити суміш на 10 хвилин за цей час манка набубнявіє.
  5. Потім всипати родзинки. Перемішати.
  6. В білки додати дрібку солі і гарненько збити до стійкої піни.
  7. Акуратно вимішати ложкою збиті білки в сирну масу.
  8. Це робиться вручну, щоб максимально зберегти бульбашки повітря, які і зроблять запіканку суфлеподобной.
  9. Маса повинна вийти однорідною і тягучою. Форму змастити невеликою кількістю размягченого вершкового масла.
  10. Обсипати змащену форму манкою. Так, запіканка не прилипне до стінок, коли буде випікатися.
  11. Вилити в підготовлену форму сирну масу.
  12. Вершкове масло розтопити. Розподілити по поверхні половину розтопленого вершкового масла. Накрити запіканку фольгою і відправити в дуже добре розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
  13. Через 30 хвилин зняти фольгу і не знижуючи температури випікати запіканку ще 20 хвилин, вона повинна зарум'янитися.
  14. Гарячу запіканку полити залишками вершкового масла, зручно нанести його пензликом. Так скоринка стане м'якою і ароматною. Кращий рецепт домашньої сирної запіканки готовий. Приємного апетиту!