Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 200 мл рослинного масла
  • 3 цибулини
  • 5 морквин
  • 1 качка
  • 800 г рису
  • 1 головка часнику
  • 5 г солі
  • 2 свіжих червоних перцю

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Приготування:

  1. Сьогодні ми покажемо вам як приготувати домашній рецепт плову з качкою. Зробити плов з качкою не так-то просто, але результат того коштує. Качку до речі можна замінити на інше м'ясо, наприклад курку. Варений рис і смажена качка - це ідеальне поєднання. Плов зберігає всі свої корисні властивості. Приступимо.
  2. Потрібний казан, або чавунна каструля з кришкою. Потрібна глибока тарілка об'ємом 800-900 грам.
  3. Беремо готову качку до приготування, ріжемо її на шматки розміром приблизно з вказівний палець або мізинець. У будь-якому випадку у вас шматки будуть різними за розміром, наприклад ніжки ви зможете розібрати по довжині кісточок - це нормально.
  4. Ставимо казан чи чавунну каструлю на вогонь наливаємо рослинне масло 200 мл, підігріваємо. Маленький шматочок качки кидаємо в олія якщо воно почало обсмажуватися, то закладаємо всю качку і починаємо обсмажувати, постійно помішуючи, щоб не пригоріла. Як тільки качка пустить сік, зробити вогонь середнім і залишити обсмажувати, поки весь сік не википить, не забуваємо помішувати. Стежимо, щоб нічого не горіло.
  5. Тим часом чистимо овочі. Цибулю півкільцями, моркву крупною соломкою або брусочком. Беремо рис 800 грам ,висипаємо в глибоку тарілку і заливаємо кип'яченою водою кімнатної температури рівно стільки скільки рису. Не беріть рис з якого ви готуєте кашу.
  6. Купіть рис на ринку з коричневою прожилкою посередині чи азіати продають злегка коричневого кольору рис наче в пудрі.
  7. Як тільки сік випарувався, кладемо цибулю і, помішуючи, обсмажуємо до м'якості, не робіть цибулю горілим. Вогонь повинен бути середнім. Лук готовий, кидаємо моркву – все це обсмажуємо, періодично помішуємо. Солимо за смаком.
  8. Як тільки морква стала м'якою, наливаємо туди кип'яченої кімнатної температури води. Рівно стільки скільки рису на той момент у вас в глибокій тарілці. Все в чані повинна закипіти, буквально покипіти 5 хвилин на середньому вогні.
  9. Викладаємо туди наш рис з тарілки, він у нас був замочен, мав увібрати воду і трохи води на денці, залишилося нічого страшного, все в казан. Розрівняйте рис ополоником або шумівкою, рівномірно шаром, так що б вода покривала рис, нічого вже не заважайте. Зменшіть вогонь.
  10. Відразу щільно закриваємо кришку і робимо вогонь повільним, так щоб готувалося. Не піднімаємо кришку, не дивимося, що там. Так готуємо 40 хвилин на повільному вогні.
  11. Через 40 хвилин, вимикаємо вогонь , але не відкриваємо кришку, нехай стоїть із закритою кришкою хвилин 10.