Навесні на травневі свята багато хто збирається на пікнік. На природі можна швидко і смачно приготувати смачні страви. Перед вами список кращих рецептів на багатті для вашого весняного меню. Салати, закуски, мяние страви - вам точно сподобається. Готуємо разом, щоб барбекю було незабутнім.

Плов для пікніка на багатті

Складові:

  • 1 кг довгозернистого рису
  • 2-4 головки часнику
  • 1 кг моркви
  • 1 кг м'яса (баранина або телятина)
  • 300 мл рослинного масла
  • 2 головки цибулі
  • 1 ст.л. барбарису
  • 1 ст.л. зіри
  • сіль за смаком

Приготування:

  1. В першу чергу рис потрібно замочити в чистій прохолодній воді, злити воду, повторити маніпуляцію до тих пір, поки вода не стане прозорою.
  2. Над багаттям встановити казан, розігріти в ньому масло, кинути розрізану на 8 частин цибулину і обсмажити до коричневого кольору.
  3. Тепер ибрасиваем цибулю з казана. Далі обсмажити до золотистого кольору нарізану півкільцями цибулю, кинути в казан м'ясо (нарізати на невеликі шматочки).
  4. Обсмажуємо баранину з цибулею, не забуваючи помішувати.
  5. Температура повинна бути високою, не забувайте стежити за багаттям. Як тільки м'ясо стало рум'яним, кидаємо в казан нарізану брусками морква, через 5 хвилин все акуратно перемішуємо. Смажимо все разом близько 15 хвилин до появи приємного аромату. Кидаємо в казан зиру, цільні головки часнику і барбарис, трохи солимо і ллємо окропу, поки вода все не приховає.
  6. Тепер багаття потрібно зробити «тихіше» і тушкувати мляво побульківать суміш на повільному вогні півгодини. Через 30 хвилин вкідиваем в багаття побільше дров, створюючи температурний максимум. Закладаємо рис, рівняємо поверхню і заливаємо окропом, щоб все зникло. Як тільки основна частина води випарується при інтенсивному кипінні, вогнище послаблюємо до мінімуму, а казан накриваємо кришкою. Тепер плов постоїть попариться 20 хвилин.
  7. Наш приголомшливий плов на природі готовий. Смачного!

Овочі-гриль на решітці

Складові:

  • кабачки
  • баклажани
  • ріпчаста цибуля
  • помідори
  • солодкий перець
  • сіль
  • рослинна олія

Приготування:

  1. На пікніках і під час відпочинку на природі можна готувати не тільки м'ясо на багатті, а й овочі. Вони відмінно доповнюють м'ясні страви і мають приємний смак
  2. Овочі повинні бути помитими і сухими. Ріжемо їх на шматочки товщиною 1-1,5 см, цибулю кільцями, перець очищаємо від насіння і ділимо на 8 частин. Кожен шматочок ретельно натираємо маслом і сіллю за смаком. Кладемо шматочки овочів на мангального грати. У мангалі не повинно бути язиків полум'я, а тільки тліючі гарячим жаром вугілля.
  3. Овочі запікаються на решітці до золотистого кольору з обох сторін. Подаються до шашлику або як самостійну страву. Правильно приготоване овочеве барбекю може Показати навіть смачніше м'яса. Смачного!

Салат зі свіжих овочів і зелені

Складові:

  • будь-які овочі за смаком (помідори, огірки, перець, цибуля, редиска і тд)
  • свіжа зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля, рукола)
  • будь-яка заправка за смаком

Приготування:

Все що вам потрібно зробити для приготування цього салату: скришити в глибоку миску наявні помиті овочі і зелень. Заправити майонезом, сметаною, маслом або будь-яким іншим соусом до смаку (відмінно виходить сік лимона + гірчиця). Посолити, перемішати. Подавати до м'яса. Смачного!

Форель, запечена у фользі на вугіллі з овочами і картоплею

Складові:

  • 600 г філе сьомги або форелі
  • 3 шт картоплі
  • 1 цибулина
  • 1 морквина
  • овочі за смаком
  • сіль і прянощі за смаком
  • лимонний сік
  • фольга
  • рослинна олія

Приготування:

  1. Овочі помити і почистити від шкірки (якщо потрібно), нарізати кубиками. Сьомгу нарізати скибочками приблизно 2 × 2 см.
  2. Шматочки овочів і риби збризнути маслом і соком лимона, розділити на 4 порції і загорнути кожну в окремий лист фольги.
  3. Готувати страву на дуже розжареному вугіллі. Жар повинен бути сильним! При дотриманні цієї умови форель з овочами і картоплею у фользі спечеться на вугіллі хвилин за 20.

Шаурма гриль

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Складові:

  • лаваш
  • м'ясо на ваш смак
  • 1 свіжий огірок або помідор
  • 200 г сиру
  • 350 г свіжих печериць
  • 1 цибулина
  • морквина за бажанням
  • майонез
  • кетчуп

Приготування:

  1. Для початку очистити і нарізати тоненько цибулину, гриби пластинками - обсмажити печериці з цибулею до м'якості і випаровування зайвої води.
  2. Викласти обсмажені гриби на тарілочку, щоб охололи. Копчену курку (відокремити філе) порізати тонкими брусочками. Помідори дольками, огірки і сир натерти на об'ємної тертці. Для соусу змішати в рівних пропорціях майонез і кетчуп.
  3. На лист лаваша починаємо швидко викладати начинку (щоб лаваш не встиг розмокнути). Порядок шарів може бути різним. Коли начинка викладена, починаємо закручувати щільний конвертик з лаваша.
  4. Скручуємо лаваш і відправляємо шаурму на решітку на вогнище. Стежимо за шаурмою уважно. Смачного!

Справжня шурпа на багатті

Шурпа - це наваристий суп на баранині. Традиційно готується на багатті

Складові:

  • 500 г м'яса на кістці
  • 4 картоплини
  • 2 морквини
  • кілька горошин чорного перцю
  • 2 лаврові листки
  • 2 цибулини
  • прянощі за смаком: мелений коріандр, зіра
  • 1 помідор
  • зелень для прикраси (кінза, петрушка, кріп)

Приготування:

  1. Для приготування супу заливаємо промите м'ясо невеликою кількістю води, доводимо до кипіння і вилити воду. Це перша погана вода. М'ясо ще раз промити від навару і залити 2-ма літрами чистої води. Варити на сильному вогні на багатті до закипання, зняти шум, кинути в казанок горошинки перцю і лавровий лист, а також спеції. Варити на сильному вогні 15 хвилин.
  2. Нарізану півкільцями цибулю закладаємо в каструлю, вогнище втихомирювати до допустимого мінімуму, накриваємо казанок кришкою і Томім суп 40 хвилин.
  3. Додати в казанок нарізану кубиками картоплю і моркву, підкинути в багаття дров. Варити до готовності овочів. В кінці додати в казанок нарізану кубиками помідор, розлити по тарілках і прикрасити зеленню. Смачного!

Печена картопля в фользі

Складові:

  • картопля
  • фольга
  • вугілля або дрова
  • сіль і спеції за смаком

Приготування:

  1. Готувати цей рецепт гранично просто. Спочатку ретельно миємо картоплю середнього розміру.
  2. Потім прямо в шкірці загортаємо її фольгою і на 15 хвилин, не більше, закопуємо в вугілля багаття. Дуже важливо не перетримати картоплю, так як спалити її легко, температура в вугіллі дуже висока.
  3. За бажанням можна також трохи ускладнити рецепт. Для цього розрізати уздовж картоплю і, чергуючи, засунути в кожну тонкий шматочок бекону та сиру. Буде дуже смачно. Смачного!

Скумбрія на мангалі

Складові:

  • 1 скумбрія
  • 1/2 лимона
  • соєвий соус
  • соняшникова олія
  • сіль, перець і прпяние трави за смаком

Приготування:

  1. В першу чергу скумбрію моєму, зрізаємо плавники і чистимо.
  2. Потім розрізаємо рибу навпіл, солимо, перчимо, додаємо трави, сік половинки лимона, соєвий соус і соняшникову олію. Ми залишаємо маринуватися на 20 хвилин.
  3. Викладаємо рибу на решітку.
  4. Підсмажуємо над вугіллям до готовності.

Соус для шашлику з печених овочів

Складові:

  • баклажани
  • солодкий червоний перець
  • помідори
  • сіль, цукор за смаком
  • 4 зубчики часнику
  • зелень за смаком
  • сік з половини лимона
  • оливкова олія

Приготування:

  1. Надягаємо на шампура кожен овоч окремо: перці окремо, помідори окремо, баклажани окремо.
  2. Тепер ставимо запікатися на багатті (не дуже сильному) до готовності.
  3. Коли спечуть - очищаємо від шкірки і перетираємо на крупній тертці і перемішуємо, повинна вийти пастоподібна маса.
  4. Додаємо дрібно порізану зелень, часник (передавленной на чесночнице), цукор, сіль.
  5. Заправляємо лимонним соком і оливковою олією.