Навесні на травневі свята багато хто збирається на пікнік. На природі можна швидко і смачно приготувати смачні страви. Перед вами список кращих рецептів на багатті для вашого весняного меню. Салати, закуски, мяние страви - вам точно сподобається. Готуємо разом, щоб барбекю було незабутнім.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПлов для пікніка на багатті
Складові:
- 1 кг довгозернистого рису
- 2-4 головки часнику
- 1 кг моркви
- 1 кг м'яса (баранина або телятина)
- 300 мл рослинного масла
- 2 головки цибулі
- 1 ст.л. барбарису
- 1 ст.л. зіри
- сіль за смаком
Приготування:
- В першу чергу рис потрібно замочити в чистій прохолодній воді, злити воду, повторити маніпуляцію до тих пір, поки вода не стане прозорою.
- Над багаттям встановити казан, розігріти в ньому масло, кинути розрізану на 8 частин цибулину і обсмажити до коричневого кольору.
- Тепер ибрасиваем цибулю з казана. Далі обсмажити до золотистого кольору нарізану півкільцями цибулю, кинути в казан м'ясо (нарізати на невеликі шматочки).
- Обсмажуємо баранину з цибулею, не забуваючи помішувати.
- Температура повинна бути високою, не забувайте стежити за багаттям. Як тільки м'ясо стало рум'яним, кидаємо в казан нарізану брусками морква, через 5 хвилин все акуратно перемішуємо. Смажимо все разом близько 15 хвилин до появи приємного аромату. Кидаємо в казан зиру, цільні головки часнику і барбарис, трохи солимо і ллємо окропу, поки вода все не приховає.
- Тепер багаття потрібно зробити «тихіше» і тушкувати мляво побульківать суміш на повільному вогні півгодини. Через 30 хвилин вкідиваем в багаття побільше дров, створюючи температурний максимум. Закладаємо рис, рівняємо поверхню і заливаємо окропом, щоб все зникло. Як тільки основна частина води випарується при інтенсивному кипінні, вогнище послаблюємо до мінімуму, а казан накриваємо кришкою. Тепер плов постоїть попариться 20 хвилин.
- Наш приголомшливий плов на природі готовий. Смачного!
Овочі-гриль на решітці
Складові:
- кабачки
- баклажани
- ріпчаста цибуля
- помідори
- солодкий перець
- сіль
- рослинна олія
Приготування:
- На пікніках і під час відпочинку на природі можна готувати не тільки м'ясо на багатті, а й овочі. Вони відмінно доповнюють м'ясні страви і мають приємний смак
- Овочі повинні бути помитими і сухими. Ріжемо їх на шматочки товщиною 1-1,5 см, цибулю кільцями, перець очищаємо від насіння і ділимо на 8 частин. Кожен шматочок ретельно натираємо маслом і сіллю за смаком. Кладемо шматочки овочів на мангального грати. У мангалі не повинно бути язиків полум'я, а тільки тліючі гарячим жаром вугілля.
- Овочі запікаються на решітці до золотистого кольору з обох сторін. Подаються до шашлику або як самостійну страву. Правильно приготоване овочеве барбекю може Показати навіть смачніше м'яса. Смачного!
Салат зі свіжих овочів і зелені
Складові:
- будь-які овочі за смаком (помідори, огірки, перець, цибуля, редиска і тд)
- свіжа зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля, рукола)
- будь-яка заправка за смаком
Приготування:
Все що вам потрібно зробити для приготування цього салату: скришити в глибоку миску наявні помиті овочі і зелень. Заправити майонезом, сметаною, маслом або будь-яким іншим соусом до смаку (відмінно виходить сік лимона + гірчиця). Посолити, перемішати. Подавати до м'яса. Смачного!
Форель, запечена у фользі на вугіллі з овочами і картоплею
Складові:
- 600 г філе сьомги або форелі
- 3 шт картоплі
- 1 цибулина
- 1 морквина
- овочі за смаком
- сіль і прянощі за смаком
- лимонний сік
- фольга
- рослинна олія
Приготування:
- Овочі помити і почистити від шкірки (якщо потрібно), нарізати кубиками. Сьомгу нарізати скибочками приблизно 2 × 2 см.
- Шматочки овочів і риби збризнути маслом і соком лимона, розділити на 4 порції і загорнути кожну в окремий лист фольги.
- Готувати страву на дуже розжареному вугіллі. Жар повинен бути сильним! При дотриманні цієї умови форель з овочами і картоплею у фользі спечеться на вугіллі хвилин за 20.
Шаурма гриль
Складові:
- лаваш
- м'ясо на ваш смак
- 1 свіжий огірок або помідор
- 200 г сиру
- 350 г свіжих печериць
- 1 цибулина
- морквина за бажанням
- майонез
- кетчуп
Приготування:
- Для початку очистити і нарізати тоненько цибулину, гриби пластинками - обсмажити печериці з цибулею до м'якості і випаровування зайвої води.
- Викласти обсмажені гриби на тарілочку, щоб охололи. Копчену курку (відокремити філе) порізати тонкими брусочками. Помідори дольками, огірки і сир натерти на об'ємної тертці. Для соусу змішати в рівних пропорціях майонез і кетчуп.
- На лист лаваша починаємо швидко викладати начинку (щоб лаваш не встиг розмокнути). Порядок шарів може бути різним. Коли начинка викладена, починаємо закручувати щільний конвертик з лаваша.
- Скручуємо лаваш і відправляємо шаурму на решітку на вогнище. Стежимо за шаурмою уважно. Смачного!
Справжня шурпа на багатті
Шурпа - це наваристий суп на баранині. Традиційно готується на багатті
Складові:
- 500 г м'яса на кістці
- 4 картоплини
- 2 морквини
- кілька горошин чорного перцю
- 2 лаврові листки
- 2 цибулини
- прянощі за смаком: мелений коріандр, зіра
- 1 помідор
- зелень для прикраси (кінза, петрушка, кріп)
Приготування:
- Для приготування супу заливаємо промите м'ясо невеликою кількістю води, доводимо до кипіння і вилити воду. Це перша погана вода. М'ясо ще раз промити від навару і залити 2-ма літрами чистої води. Варити на сильному вогні на багатті до закипання, зняти шум, кинути в казанок горошинки перцю і лавровий лист, а також спеції. Варити на сильному вогні 15 хвилин.
- Нарізану півкільцями цибулю закладаємо в каструлю, вогнище втихомирювати до допустимого мінімуму, накриваємо казанок кришкою і Томім суп 40 хвилин.
- Додати в казанок нарізану кубиками картоплю і моркву, підкинути в багаття дров. Варити до готовності овочів. В кінці додати в казанок нарізану кубиками помідор, розлити по тарілках і прикрасити зеленню. Смачного!
Печена картопля в фользі
Складові:
- картопля
- фольга
- вугілля або дрова
- сіль і спеції за смаком
Приготування:
- Готувати цей рецепт гранично просто. Спочатку ретельно миємо картоплю середнього розміру.
- Потім прямо в шкірці загортаємо її фольгою і на 15 хвилин, не більше, закопуємо в вугілля багаття. Дуже важливо не перетримати картоплю, так як спалити її легко, температура в вугіллі дуже висока.
- За бажанням можна також трохи ускладнити рецепт. Для цього розрізати уздовж картоплю і, чергуючи, засунути в кожну тонкий шматочок бекону та сиру. Буде дуже смачно. Смачного!
Скумбрія на мангалі
Складові:
- 1 скумбрія
- 1/2 лимона
- соєвий соус
- соняшникова олія
- сіль, перець і прпяние трави за смаком
Приготування:
- В першу чергу скумбрію моєму, зрізаємо плавники і чистимо.
- Потім розрізаємо рибу навпіл, солимо, перчимо, додаємо трави, сік половинки лимона, соєвий соус і соняшникову олію. Ми залишаємо маринуватися на 20 хвилин.
- Викладаємо рибу на решітку.
- Підсмажуємо над вугіллям до готовності.
Соус для шашлику з печених овочів
Складові:
- баклажани
- солодкий червоний перець
- помідори
- сіль, цукор за смаком
- 4 зубчики часнику
- зелень за смаком
- сік з половини лимона
- оливкова олія
Приготування:
- Надягаємо на шампура кожен овоч окремо: перці окремо, помідори окремо, баклажани окремо.
- Тепер ставимо запікатися на багатті (не дуже сильному) до готовності.
- Коли спечуть - очищаємо від шкірки і перетираємо на крупній тертці і перемішуємо, повинна вийти пастоподібна маса.
- Додаємо дрібно порізану зелень, часник (передавленной на чесночнице), цукор, сіль.
- Заправляємо лимонним соком і оливковою олією.