Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Порції: 6

Інгредієнти:

  • 450 мл води
  • 1 кг пшеничного борошна
  • 10 г сухих дріжджів
  • 100 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 2 ст. л. цукру
  • 1,5 ч. л. солі

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Приготування:

Сьогодні ми покажемо вам як правильно і смачно приготувати простий рецепт дріжджового тіста на опарі для пиріжків, булочок, біляшів, чебуреків і пирогів в духовці або хлібопічці. Зробити таке тісто на дріжджах опари дуже просто. Опарне пиріжкове тісто виходить набагато смачніше ніж на молоці, воді або здобне. Тісто для випічки повинно бути пишне і смачне.

  1. Приготувати опару для дріжджового тіста. Для цього змішати теплу воду (температура 35–37 градусів), дріжджі, цукор, додати борошно. Борошна потрібно стільки, щоб вийшло тісто за консистенцією, як на оладки (приблизно 150–200 грам).
  2. Опару злегка присипати борошном, накрити серветкою і поставити в тепле місце на 1 годину. Опара готова. Як бачите спосіб приготування дуже легкий.
  3. Змішати масло і яйце. В якості олії можна використовувати або рослинне масло, або вершкове. У разі, якщо використовуєте вершкове масло, його треба попередньо розтопити і остудити до кімнатної температури.
  4. В опару додати суміш з масла і яйця, сіль. Далі поступово ввести муку і добре замісити тісто на столі.
  5. Покласти тісто назад в посуд, прикрити серветкою і поставити в тепле місце для підйому на 1 годину.
  6. Вимісити тісто ще раз. Краще швидке тісто готове. Тепер можете готувати свої пишні булочки і пиріжки.