Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 1 кг свіжої або мороженої червоної смородини
  • 1 кг цукру
  • 200 мл води

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Приготування:

Перед вами рецепт як правильно приготувати смачний джем з червоної смородини на зиму. Рецепти желе та варення де є червона смородина завжди виходять дуже смачними, а їх калорійність порадує всіх, хто стежить за фігурою. Зробити такий джем зовсім не довго. Готуємо смачне повидло разом, адже це найкращий рецепт варення.

  1. Беремо ягоди червоної смородини, перебираємо їх і добре моєму.
  2. Беремо каструлю, ставимо її на вогонь і наливаємо в неї воду. Доводимо воду до кипіння.
  3. Заливаємо червону смородину водою. Перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо хвилин п'ять на маленькому вогні, щоб ягоди почали лопатися і виділяти сік.
  4. Беремо каструлю, в якій будемо варити джем, ставимо на неї сито або друшляк з марлею. Виливаємо в нього одержаний сік з ягодами.
  5. Починаємо ягоди товкти. Повністю перетираємо. В ситі або друшляку залишаються залишки від ягід. У каструлі вийшов сік із червоної смородини.
  6. Тепер потрібно зварити заготовки. Ставимо каструлю на вогонь. Засипаємо цукровий пісок. Добре все розмішуємо і доводимо до кипіння. Робимо маленький вогонь, періодично помішуючи, варимо 30 хвилин.
  7. Поки джем вариться, готуємо банки і кришки. Ми їх добре миємо і стерилізуємо.
  8. Час кипіння джему пройшло. Готовий джем, виходить рідкий. Розливаємо його по банкам. Закриваємо їх закручивающими кришками. Ставимо в вільне місце і добу не чіпаємо, так як буде відбуватися процес желювання і загустіння. Якщо ж пектину у ягодах мало, то загустіння може проходити довше. Желейное варення з червоної сородиной готово. Можна додавати в компоти, подивіться як смачно вийшло.