Цей рецепт підійде для засолювання будь-якої риби – і червоної, і скумбрії. Також ви можете приготувати з риби бутерброди, оселедець під шубою або будь-який інший салат з оселедцем.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- оселедець – 1 кг;
- кухонна сіль – 6 ст. ложки без гірки;
- перець запашний горошком – 10 шт.;
- цукровий пісок – 3 ст. ложки;
- лавровий лист – 3-4 шт.;
- вода – 1 літр.
Приготування:
1. Кип'ятимо воду.
2. Додаємо до води цукровий пісок, кухонну сіль, запашний перець і лавровий лист. На повільному вогні протягом 7-10 хвилин варимо маринад.
3. Розморожений при кімнатній температурі оселедець промиваємо і не обробляючи (разом з головою і нутрощами) укладаємо в будь-яку ємність.
4. Готовий розсіл охолоджуємо і заливаємо їм рибу, після чого прибираємо в холодильник на нижню полицю. Витримуємо три доби.
5. Потім дістаємо оселедець з холодильника і розбираємо його звичним для вас способом. Можна обробити його, порізати на шматочки і перемішати з маринованою цибулею.
Якщо в оселедці вам трапиться ікра при обробленні риби, то не викидайте, а приготуйте бутерброди.
Смачного!
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо,
Як повідомляв портал Знай.uа, названо продукти, які допомагають прискорити метаболізм і спалити черевної жир.
Також портал Знай.uа писав, що вино – один з найулюбленіших спиртних напоїв українців.