Єгипетський торт — простий, однак дуже смачний
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТісто (на кожен корж):
- 3 білки;
- 2.5 ст. л. цукру;
- 1/2 ст. л. борошна;
- 50 г меленого горіха (грецького або фундука).
Всього знадобиться три таких коржі, випікати кожен корж в окремій формі.
Крем:
- 10 жовтків;
- 10 ст. л. цукру;
- 5 ст. л. борошна;
- 2 пакетики ванільного цукру;
- 350 мл молока;
- 170 г вершкового масла.
Хрусткий наповнювач:
- 350 мл вершків;
- 200 г цукру;
- 120 г нарізаного волоського горіха або фундука.
Приготування
Крем: Змішуємо жовтки, цукор, борошно, ванільний цукор і молоко. Активно помішуючи, доводимо суміш майже до кипіння. Перед закипанням прибираємо крем з вогню і помішуємо ще 2 хвилини. Остуджуємо. Нарізаємо масло шматочками і додамо в крем, збиваємо міксером до однорідності. Тепер нехай крем охолоне.
Коржі: Окремо збиваємо білки в міцну піну, додаємо цукор і далі збиваємо, щоб піна стала глянсовою. Додаємо борошно і горіхи, акуратно перемішуємо до однорідного тіста. Помістити тісто на застелену папером або змащену маслом форму. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при 170°C близько 20 хвилин. Остуджуємо.
Наповнювач: Розтопити цукор в каструлі, трохи карамелізуючи його. Відразу виливаємо його на пекарській папір. Цукор швидко застигне. Накриваємо його другим папером і подрібнюємо качалкою на дрібні шматочки, але не в порошок, оскільки він повинен створювати хрусткий шар. Дуже добре збиваємо вершки. Змішуємо вершки з карамелізованим цукром і нарізаним горіхом.
На кожен корж викладаємо 1/3 заварного крему. Зверху на заварний крем розподіляємо хрусткий наповнювач. І так повторюємо ще 2 рази: корж, заварний крем, хрусткий наповнювач. В кінці обмазуємо торт навколо хрустким наповнювачем. Прикрашаємо горішками.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав, що навіть бабуся позаздрить —