Час, проведений на карантині, можна використати з користю і приємністю. Приготуйте собі і своїм рідним десертну смакоту - апельсиновий рахат-лукум.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСмаколики готуються всього за 15 хвилин і виходить практично з нічого. Ви можете "відключитись" від бентежних новин і приготувати приємний сюрприз до чаю.
Рахат-лукум - це класичні східні солодощі. Наводимо напрочуд простий рецепт, який при цьому вимагає елементарних інгредієнтів.
Візьміть 300 грамів цукру, 250 мілілітрів апельсинового соку, 140 грамів кукурудзяного крохмалю, 3 столових ложки лимонного соку і 380 мілілітрів води.
Крім того, для обсипання солодощі вам знадобиться 3 столові ложки кукурудзяного крохмалю і 1 столова ложка цукрової пудри.
Налийте воду в каструлю і слідом додайте апельсиновий сік. Цукор, кукурудзяний крохмаль - все добре перемішайте, поставте масу на вогонь. Варити потрібно обов'язково постійно помішуючи, інакше може підгоріти та спровокувати пожежу.
Зовсім скоро ви побачите, що маса загусла. На цьому етапі виливайте в масу лимонний сік. Продовжуйте варити на повільному вогні, хвилин 10-15.
Тепер залишилося влити майже готову масу в форму, розрівняти і дати їй охолонути при кімнатній температурі.
Наріжте масу кубиками - і ласощі готові!
Як повідомляв портал Знай.ua, коронавірус зачинив українців по домівках, але можливість читати залишилася