Здавалося б, кого в наші дні можна здивувати вінегретом? Цей салат ще наші мами в дитячому садку їли, будучи крихтами. Вінегрет міцно влаштувався в гастрономічній культурі українського народу і став її невід'ємною частиною. Це смак, знайомий кожному з дитинства. Вінегрет подають як на обід, так і до святкового столу. Його смачні і корисні інгредієнти вітамінізують, насичують і просто тішать смакові рецептори. Вінегрет зустрічається так часто, що його можна назвати навіть банальною стравою.
Але не поспішайте з висновками! Ці три види незвичайної заправки для вінегрету змусять ваших домашніх вигукнути “вау!”, неначе вони ніколи не пробували такого раніше. Але перейдемо безпосередньо до рецепту….

Нам знадобляться:

  1. 1 шт Буряк (середній)

  2. 2 шт Картопля (середній)

    Популярні новини зараз
    Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
    Показати ще
  3. 1 шт Морква

  4. 1 шт цибуля Ріпчаста (невелика головка)

  5. 1 шт Солоних огірків

  6. 1 склянка квашеної Капусти

  7. 180 гр. Консервованого горошку

Як приготувати

60 хвилин

  1. Буряк відварити, у мене пішло приблизно 50 хвилин, як я її варила: поклала буряк в холодну воду (у буряку я не обрізаю кінчики, щоб фарба не пішла у воду) і ‘’швидким’’ вогнем довела до кипіння. На середньому вогні варила хвилин 40 до готовності. Води було вище буряка приблизно на 5 див. ! Завжди після варіння буряк заливайте холодною водою, вона таким чином доходить і добре чиститься.

  2. Займемося картоплею та морквою, щоб варена картопля виглядала без темних плям і не мучитися з її нарізанням, т. к. як вона прилипає до ножа, а також щоб виглядала в салаті акуратно, ми її з морквою будемо варити нарізаними кубиками і це займе всього 15 хвилин.

  3. Для початку візьмемо очищену моркву і картоплю наріжемо невеликими кубиками.
    Як вода закипить в каструлю викладаємо моркву і закриваємо кришкою, так як морква вариться довше, ніж картоплю, через п'ять хвилин додаємо картоплю і ещ

  4. Цибулю також дрібно нарізаємо і кладемо в миску. Солоні огірки нарізаємо кубиками і відправляємо в глибоку миску. Варену буряк нарізаємо кубиками.

  5. Перекладаємо буряк, морква, картопля і квашену капусту в миску і акуратно перемішайте.Додаємо в миску горошок, попередньо злив рідина.
    *Якщо горошок заморожений, його потрібно відварити 2-3 хвилини. Бажано кілька разів пробувати його, щоб його не переварити (тобто не допускати, щоб шкірочка на горошках лопнула) Смак з додавання такого горошку буде іншим, але теж цікавим.

  6. Можна подавати салат у цій же мисці заправивши соусом. А можна подати красиво. Для цього беремо піалу, у мене їх три. І накладаємо вінегрет, утрамбовуючи. Беремо тарілку накриваємо зверху піалу, і перевертаємо. Акуратно знімаємо піалу.

  7. Тепер зробимо кілька видів Винегретной заправки:
    Перша заправка Класична
    Беремо соняшникова нерафінована олія (із запахом) 3 ст. лож, 1 ст. лож. лимонного соку, гірчиці 0,5 ч. лож., все добре перемішуємо. Поливаємо 1 ст. лож заправки на одну порцію.
    І прикрашаємо зеленню.

  8. Другий соус Часниковий
    Беремо соняшникова нерафінована олія 3 ст. лож, 1 ст. лож. лимонного соку, 1-2 зубчики часнику натерти на дрібній тертці і додати разом з гірчицею. Гірчиці 0,5 ч. лож. все ретельно перемішуємо і поливаємо салат 1 ст. лож заправки на одну порцію. Посипаємо зеленню.

  9. Третій рецепт з Авокадо
    Беремо 3 ст. лож. оливкової олії, додаємо нарізаний кріп і петрушку, вичавлюємо столову ложку лимона, тепер можна почистити авокадо і взяти невеликий шматочок, додаємо його в соус і раздавливаем. Все перемішуємо, викладаємо невелику кількість соусу поруч салатом і прикрашаємо зеленню.

  10. Обираємо один з трьох соусів, склад розрахований на весь вінегрет, який з заправок вам сподобався більше, напишіть у коментарях або поділіться своїм рецептом соусу вінегрету, мені цікаво буде поекспериментувати і показати їх у наступних відео або рецептах. Заправляємо цією заправкою салат. Посипаємо зеленою цибулею і зеленню.

  11. Дуже часто запитують, чим замінити картоплю в вінегреті.
    Замість картоплі можна додати в салат відварну квасоля або використовувати консервовану. Квасоля корисніше картоплі з-за вмісту в ньому вітамінів і клітковини.
    Квасоля потрібно спочатку замочити на 6-8 годин (можна на ніч). Воду зливаємо і потім варимо в чистій воді на повільному вогні 40-60 хвилин. В кінці додати сіль.