Дієтологи стверджують, що хорошою альтернативою м'ясу можуть стати деякі рослинні білки. Про це розповідають фахівці з харчування з Університету штату Пенсільванії.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДієтологи стверджують, що найбільш корисними є горох, нут і сочевиця. Так, регулярне додавання бобових в раціон знижує ризик виникнення серцевих захворювань і стабілізує рівень холестерину в крові.
"Додайте трохи нуту в свій салат. Використовуйте бобові в якості гарніру замість картоплі і рису. Використовуйте їх в якості основного блюда замість м'яса", — розповіла професор Кріс-Етертон.
Фахівець порадила збільшити час варіння бобових для того, щоб уникнути дискомфорту в кишечнику.
Також запаси білків можна поповнювати за допомогою горіхів. Також вони допоможуть зберегти молодість і здоров'я. Найбільше якісних білків міститься у волоському горісі, трохи менше – в мигдалевому.
Гриби також є хорошим джерелом рослинного білка, однак не варто вживати їх щодня, тому що вони важко перетравлюються, хоча і є низкокаллорійними.
Крупи також багаті протеїнами і можуть замінити м'ясо. Вівсянка, рис, кукурудза в якості гарніру стануть додатковим джерелом білка. А гречка містить найбільше білка серед інших круп.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, из-за страшної хвороби в Україні іноземці відмовилися купувати головний делікатес "м'ясоїдів".
Як повідомляв Знай. ua, як готувати топовий делікатеси м'ясоїдам і веганам.
Також Знай. ua писав, що вдалий відповідь Грете Тунберг, винахідники створили шкіру з кактусів.