Більшість із нас любить піцу, навіть якщо соромиться у цьому зізнатись. Здається, що лише піца приготована професіоналами може бути смачною, проте це лише некорисний міф. Італія, батьківщина цієї страви, й Америка, країна, яка максимально якісно і кількісно розвинула і переосмислила традиції приготування тіста і начинки. Пропонуємо вам легкий і доволі швидкий рецепт приготування тіста на кефірі.

Піца, фото pxhere
Піца, фото pxhere

Інгредієнти:

Кефір - 250 мл

Борошно - 400-450 г

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Олія соняшникова - 2 ст. л.

Сіль - 0,5 ст.л.

Цукор - 0,5 ст.л.

Етапи приготування:

Додайте в кефір куряче яйце

У масу висипаємо цукор, сіль і дві ложки олії

Далі - просійте борошно, обережно все змішайте. Не поспішайте і висипайте борошно маленькими порціями - це дасть гарантію, що ваше тісто не матиме комочків. Краще використовуйте ложку, проте можна і віничок для збивання. Мусить вийти однорідна маса.

Після цього можете дістати тісто з посудини і розім'яти руками. Якщо потрібно - додавайте борошно. Ваша мета - розкатати його до такого стану, коли тісто припинить липнути до рук.

Після цього розпочинайте формувати “млинець”, на якому розміщуйте соус і начинку за смаком.

Великою перевагою цього рецепту є відсутність необхідності залишати тісто “постояти”. Тісто на кефірі готове відразу після того, як ви його замісите, що може допомогти зекономити час.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше українка нарвалася на "живе м'ясо" у популярному закладі, фото.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Міні-піца на хлібі: найшвидший рецепт.

Також "Знай.ua" писав, що українцям підсунули "волохату" піцу у пристойному закладі – приємного апетиту.