В українців суп зазвичай асоціюється зі стравою м'ясною, хоча і пісна юшка є стравою звичною. Але чи може суп стати святковою стравою, яка могла б позмагатися навіть із самим борщем? Можливим кандидатом на вашу нову улюблену першу страву може стати пряний картопляний крем-суп. Він є вегетаріанською, а не пісною чи веганською альтернативою, оскільки містить у собі молочні продукти, однак якщо є бажання чи необхідність, їх можна спробувати замінити на свій страх і ризик.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти
Вершкове масло 40 г
Часник 3 зубчики
Цибуля ріпчаста 1 головка
Лук-порей половина стебла
Картопля 500 г
Овочевий бульйон 500 мл
Вершки 250 мл
Корінь селери 50 г
Хрін 30 г
Майоран 1,5 чайні ложки
Гвоздика 2 штуки
Лавровий лист 2 штуки
Мускатний горіх
Сіль
Перець чорний мелений
1. У великому сотейнику розтопити вершкове масло, додати роздавлений часник і нарізану ріпчасту цибулю і цибулю-порей, перемішати і згасити три хвилини.
2. Кинути до них очищену і нарізану кубиками по 3 см картоплю, влити бульйон, додати вершки, подрібнений корінь селери, тертий хрін, майоран, гвоздику та лавровий лист. Довести до кипіння і варити, помішуючи, близько півгодини до м'якості картоплі.
3. Збити блендером до однорідності, додати мелений мускатний горіх, сіль і перець
Готово!
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, рецепт Царської сирної паски — навіть випікати нічого не потрібно, швидко і смачно.
Як повідомляв "Знай.uа" сніжний краб під яйцем — швидкий рецепт дивовижної закуски.
"Знай.uа" писав, закінчилася гречка, несіть макарони — простий рецепт швидкої пасти для ласунів.