Без сумніву домашній хліб завжди смачніший магазинного. Для його приготування навіть не потрібна спеціальна хлібопічка або багато часу. Нижче описано, як спекти хліб в каструлі за пів години. Після цього простого вам навіть не захочеться дивитися на магазинний. Домашній хліб виходить м'яким всередині, а зовні — з хрусткою скоринкою. У тісто можна додавати такі добавки, як висівки, горіхи тощо.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- Пшеничне борошно - 500 г
- Дріжджі - 3 г
- Сіль - 10 г
- Вода - 375 мл
Приготування:
Змішайте борошно, дріжджі, сіль і воду кімнатної температури. Замісіть тісто, накрийте його плівкою і поставте в холодильник підходити мінімум на 8 годин. Дайте тісту нагрітися до кімнатної температури. Потім присипте робочу поверхню борошном і викладіть тісто, сформуйте кулю. Перекладіть тісто на пергаменті в миску. Накрийте її рушником і почекайте приблизно 1,5 години, поки тісто збільшиться у 2 рази.
Тепер перекладіть тісто в каструлю разом з пергаментом, накрийте кришкою і випікайте пів години при 210 °C. Якщо хочете, щоб хлібець покривала хрустка скоринка, наприкінці випікання зніміть кришку і випікайте ще 5–7 хвилин. Щоб хліб точно вийшов, потрібно попередньо розігріти каструлю в духовці.
Обов’язково підпишись на наш канал у , аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, . Суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом апетитних пончиків
Як повідомляв портал "Знай.uа", . Чудове тріо — легкі супи на курячому бульйоні на будь-який смак
Також Знай.uа" писав, . Приготування дієтичних чипсів з натуральних продуктів в духовці