Фалафель — один з основних видів домашньої та вуличної їжі країн Сходу. Готується з подрібненого відвареного нуту і обсмажується у фритюрі. Вважається, що ця їжа готувалася ще у часи фараонів. Загалом є багато теорій її походження, однак всі вони сходяться в одному: фалафель —
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- вимочений нут - 400 г
- білий хліб - 80 г.
- червона цибуля - 1 шт.
- часник - 3 зубчики
- натертий імбир - 1 ч. л.
- петрушка - 20 г
- кінза - 20 г
- борошно - 4 ст. л.
- розпушувач - 1 ч. л.
- рослинна олія для смаження
- сіль і перець за смаком
Соус:
- сметана - 200 г
- м'ята - 10 г
Приготування:
Зелень, часник і цибулю дрібно нарізати. Хліб порвати на шматочки. У великій місткості з'єднати вимочений нут, зелень, часник, цибулю, хліб і тертий імбир. Змішати все блендером до однорідного стану. Посолити і поперчити за смаком. Додати борошно і розпушувач. Вимісити суміш руками. Сформувати невеликі кульки.
В глибокому сотейнику розігріти рослинну олію. Обсмажувати фалафель по 2-3 шт. Перевертати фалафель, щоб він покрився золотистою скоринкою з усіх боків. На обжарку кожній порції піде 4-6 хв. Викласти фалафель на тарілку, застелену паперовими рушниками. Приготувати соус: сметану змішати з нарізаною м'ятою.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,