Консервація може стати чудовою складовою раціону, і в особливій пригоді вона стане у скрутні часи. Авжеж, українцям типово готувати домашні заготовки, але не лише вони здатні задовольнити потреби організму в поживних речовинах. Дієтологи прокоментували, які консерви з магазину варто додати у свій раціон - вони не тільки смачні, але й корисні. 

Читайте Знай у Google News!

Боби. Консервовані бобові можна додавати в салати, до макаронів, в супи. Є навіть десерти на їх основі. Боби - відмінне джерело клітковини і рослинного білка. А в чорних бобах, наприклад, міститься хороший показник заліза.Найбільш типовою для українців є квасоля. На українському ринку багато брендів, які пропонують, наприклад, квасолю у томатному соусі - розігрівши її, ви отримаєте повноцінну білкову страву. 

Кокосове молоко. У кокосовому молоці багато тригліцеридів із середньою довжиною ланцюга, що робить його здоровою альтернативою іншій їжі з високим вмістом насичених жирів. Також кокосове молоко є назамінною основою багатьох страв індійської та південноазійських кухонь, широко його використовують і в країнах карибського басейну. 

Популярні новини зараз

На Львівщині помер легендарний лікар - рятував цілі покоління

У Києві помер легендарний футболіст "Динамо" та друг Лобановського - ганяв м'яч, як бог

Лорак зворушливо обняла "вагітний" животик - "Єгор Гліб буде найкращим татом"

У Києві "гола" водій тролейбуса накинулася з кулаками на пасажира – "Маю право!"

Показати ще

Маслини. Оливки чорного кольору можуть бути не тільки добавкою до омлету чи салату. Це відмінний варіант швидкого перекусу - просто змішайте їх з сиром і горішками для максимальної поживності.

фото Getty Images
Томати, помідори // фото Getty Images

Томати. Консервовані помідори - відмінна основа для соусу до пасти чи піци. У них можна тушкувати м'ясо, овочі. Якщо в консервах немає великої кількості солі, ви отримаєте максимум вигоди від антиоксиданта лікопену і присутнього в них вітаміну С. Серед особливо гурманських консерв тут варто відзначити італійські томати пелаті - вони очищені від шкірки і закриті у власному соці, тому їх дуже просто використовувати в кулінарії. 

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше 

Нагадаємо, Ботулізм повернувся: як правильно робити заготовки, щоб не підхопити смертельну недугу.

Як повідомляв портал Знай.ua,   Рецепт вишневого джему з фундуком у сезон консервації.

Також Знай.ua писав, що У сезон консервації: рецепт абрикосового варення з мигдалем.