Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин

Інгредієнти:

400 г свіжої вишні
200 г яблук

350 г гранульованого цукру
1 маленький лимон, тільки сік
50 г рубаних, смажених фундуков

Популярні новини зараз
Опалювальний сезон: коли стартує у різних містах України Мобілізація набере обертів: кому загрожує втрата броні та відстрочки ПФУ скоротив фінансування пенсій: що чекає на стареньких Нові правила грошових переказів: які суми стануть приводом для перевірки
Показати ще

Приготування:

1. Кладемо вишні в каструлю і накриваємо водою об'ємом 500 мл. Доводимо до кипіння, потім варимо, поки вишня не стане дуже м'якою, і вода майже випарується.

2. Очищаємо і нарізаємо яблука, і додаємо терте яблуко в каструлю. Кип'ятимо знову, поки нитки яблука не стануть дуже м'якими, і рідина майже зникне.

3. Додаємо цукор і лимонний сік, доводимо до кипіння і варимо до тих пір, поки на термометрі цукру не буде досягнутий рівень 105 градусів. Перемішуємо в фундуках до кінця приготування.

4. Залишаємо, щоб охолонути протягом декількох хвилин, потім виливаємо в гарячі чисті банки і відразу ж закатуємо.

5. Залишаємо варення до наступного дня перед їжею і після відкриття зберігаємо в холодильнику.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт шоколадного мусу.