Натуральне домашнє ягідне вино - чудовий напій з дуже виразним смаком і ароматом. У продажу складно знайти смородинове вино, яке б вирізнялося своїм смаком - тому варто все ж приготувати його самостійно. Для цього треба придбати декілька кілограмів смородини або зібрати врожай у себе на ділянці.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
чорна смородина 3 кг;
рафінований цукор 2 кг;
вода 5 л.
Ягоди смородини помити, перебрати і видалити все сміття, листя, зіпсовані ягоди. Помістіть їх у велику посудину і почавіть їх руками або товкачкою.
Беремо 1.5 кг цукру і розчиняємо його в воді. Цим сиропом заливаємо пюре зі смородини. Для бродіння необхідний великий скляний бутель або ємність, в якій маса займе не більше, ніж 2/3 об'єму. Перелив суміш в бутель, одягаємо на горлечко гумову рукавичку і ставимо ємність в сухе і тепле місце. Бажано, щоб там було не менше 18 градусів.
Сусло має бродити 3 тижні. Після закінчення цього часу, перевіряємо суміш і додаємо ще пів кілограма цукру. Якщо напій кислуватий для вас, залиште його ще на 3 тижні бродити.
Через 6 тижнів вино повинно бути готове, вам залишиться тільки розлити його по пляшках. Переливати потрібно обережно і через трубочку, щоб уникнути потрапляння осаду.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, Заморожений поссет з бузини: простий рецепт смачного десерту.
Як повідомляв портал Знай.ua, Леся Нікітюк скуштувала у Китаї диво-настоянки: "Як мене вставило".
Також Знай.ua писав, Як зробити апельсинову настоянку вдома.