Ви любите консервацію і шукаєте нестандартні рецепти, які б радували вас холодними зимовими вечорами? Звичайні консервовані огірки, помідори і кабачки швидко набридають? Тоді спробуйте зробити даний овочеве асорті. яка чудово підійде як для застілля, так і для тихого сімейного вечері.

Щоб приготувати це чудове асорті, вам знадобляться наступні овочі.
Огірки – 1 кг.
Помідори – 1 кг.
Перець болгарський – 1 кг.
Моркву – 2 шт.
Лук – 2 шт.
Часник – 2 головки.
Перець горошок – 8-9 горошин.
Кріп – 6 парасольок.
Вода – 1.5 л.
Сіль – 2 ст. л.
Цукор – 2 ст. л.
Оцтова есенція – 1 чайн. л.

Консервація
Консервація

Цей рецепт привабливий і тим, що не потрібно витрачати час на стерилізацію банок. Достатньо їх тільки добре вимити.
Огірки вимочуємо в холодній воді протягом 2 годин. Цибулю, часник і моркву чистимо, помідори миємо, з перцю виймаємо насіння і плодоніжку, після чого ріжемо соломкою. Моркву нарізаємо кільцями, цибулю – четвертинками, складаємо все це в банку і заливаємо окропом. Після цього залишаємо банку трохи постояти, щоб окріп знищив гнильну мікрофлору, а також просочився соками плодів.

Через 15 хв окріп зливаємо в каструлю і додаємо туди сіль і цукор, ставимо на вогонь. Як тільки рідина починає кипіти, вимикаємо її, додаємо оцтову есенцію, заливаємо в банки. Далі залишилося лише додати овочі і закатати металевими кришками. Банки залишаємо остигати денцем вгору.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Нагадаємо, приготувати смачні домашні пиріжки за 15 хвилин.

Як повідомляв портал "Знай.иа", читачам підготували рецепт малосольних огірків без консервації.

Також Знай.иа" писав, як приготувати сирний корж.