Коньяк – воістину благородний напій. Його рецепти розроблялися століттями. Зрозуміло, повторити справжній коньяк без спеціальних умов неможливо. Тим не менш, є можливість виготовити дуже якісну копію, яка практично не відрізняється від коньяку, який розливають на лікеро-горілчаному заводі. Всі необхідні інгредієнти можна купити в найближчому магазині.

Шустов \ Shustoff
Коньяк Шустов \ Shustoff


Для того щоб виготовити коньяк в домашніх умовах, вам знадобляться:
горілка – 3 л.;
дубова кора – 1 чайн.л.;
чайна заварка – 1 чайн.л.;
кава розчинна – 1 чайн.л.;
цукор – 1 чайн.л.;
сода – 0.5 чайн.л.;
ванілін – на кінчику ножа;
чорний перець – 3 горошини;
лавровий лист – 2 листочка;
гвоздика – 2 шт.;
чорнослив – 1 шт;
родзинки – 5 сушених ягід;
коріандр – 4 зернятка.


Спочатку необхідно засипати в каструлю з нержавіючої сталі всі інгредієнти (коріандр попередньо розчавити ножем). Заливаємо їх горілкою, і ставимо каструлю на невеликий вогонь. Отвір у кришці потрібно закрити хлібним м'якушкою (щоб спирт не випаровувався). Чекаємо моменту закипання. Як тільки горілка доходить до кипіння, необхідно зняти каструлю з вогню і залишити остигати. Це дуже важливий момент, вимкнути потрібно саме в той момент, коли суміш починає кипіти. Кип'ятити напій не можна.

Після того як суміш охолола, залишається її тільки процідити і розлити по ємностях. На цьому все! Цей чудовий напій прикрасить ваш стіл на будь-якому святі.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, старий бабусин рецепт приготування класичного лечо з перцю і помідорів на зиму. Універсальний помічник у приготуванні найрізноманітніших страв

Як повідомляв портал "Знай.uа" не розвалюються і не підгорають секрети приготування ідеальних сирників