Вишневий компот - саме з ним у більшості пов’язані приємні спогади дитинства - бабусин компот і пиріжок, що ще для щастя потрібно?! Вишневий компот на зиму - елементарний рецепт цього напою. Мотайте на вус, щоб було чим узимку ласувати!
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Інгредієнти
Вишня 800 г
Цукор 250 г
Вода 3 л
Приготування
По-перше, варто відзначити, що інгредієнти вказані на одну порцію продукту, тобто одну 3-літрову банку. Вишні бажано використовувати стиглі і без пошкоджень.
Приступаємо до готування. Ретельно промийте плоди. 2-3 рази буде достатньо. Потім дайте їм самостійно просохнути. Тим часом стерилізуйте банки і кришки.вишневий компот на зимуСухие вишні пересипте в банку. Засипте їх 250 г цукру. Цього достатньо, щоб узвар був в міру солодким. Залийте інгредієнти окропом до верху.
Банку закатаю, поставте на бік і покатайте по підлозі. Цукор повинен розчинитися. Потім переверніть банку догори дном, укутайте теплою тканиною.
Коли напій в банку повністю охолоне, перенесіть його в підвал або комору. Відкривати компот радимо через пару місяців. Тоді він гарненько настоїться, стане ідеальним для подачі.
Вишневий компот відмінно замінить на святковому столі будь-яку солодку воду втамовує спрагу і замінить на святковому столі будь-яку солодку воду. До того ж він ще і дуже корисний!
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як приготувати полуничний мус.
Як повідомляв портал "Знай.ua", читачам розповіли, як без хімії врятувати капусту від шкідників.
Також "Знай.ua" писав, яка черешня найкорисніша.