Є люди, які неймовірно люблять все з цукром, їх називають - "ласуни". Одним з найбажаніших продуктів у них є згущене молоко. Звичайно, її багато і це задоволення можна навіть розтягнути. Але якісне згущене молоко, склад якого не викликає ропачу, ми бачимо вкрай рідко.

Саме тому ми спеціально для наших читачів знайшли чудовий рецепт, який допоможе своїми руками зробити ту згущенку, яку захочеться їсти.

В ідеальний склад згущеного молока повинно входити всього два інгредієнти: коров'яче молоко і цукор. Представників з рослинними жирами, консервантами та підсолоджувачами краще обходити стороною. Крім того, жирність продукту повинна бути не менше 8,5 %.

Молоко, фото pxhere
Молоко, фото pxhere

Склад:

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

-1 л молока (бажано домашнього);

- 500 г цукру.

Спосіб приготування

Спершу виливаємо молоко в каструлю з товстими стінками і дном. Потім всипаємо цукор, все ретельно перемішуємо і ставимо на плиту. Вогонь включаємо невеликий. Варити суміш потрібно протягом від 1,5 до 2,5 години — все залежить від жирності молока і якості цукру. Відповідно, чим молоко жирніше, тим швидше воно перетвориться на згущене молоко. Десерт буде готовий тоді, коли він стане густим.

Також не забувай постійно перемішувати масу. Якщо у тебе покупне молоко або з невеликою кількістю жирності, варто додати трохи вершкового масла, тоді консистенція згущеного молока вийде щільнішою. Залишилося лише розлити гарячу масу з чистими скляними банками. Після остуджуємо, накриваємо ємності кришками і ставимо в холодильник. Тепер ти знаєш, як зробити так, щоб у твоєму холодильнику завжди було дуже смачне, домашнє згущене молоко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, полуничний мохіто з м'ятою в банках — готуємо антивірусний коктейль у себе на кухні.

Як повідомляв Знай.uа запашний банош, білий борщ і голубці — топ шедеврів гуцульської кухні, які повинен спробувати кожен.

Знай.uа писав, ані зайвих кілограмів, ані голоду - швидкі і прості рецепти для правильного харчування.