Є люди, які неймовірно люблять все з цукром, їх називають - "ласуни". Одним з найбажаніших продуктів у них є згущене молоко. Звичайно, її багато і це задоволення можна навіть розтягнути. Але якісне згущене молоко, склад якого не викликає ропачу, ми бачимо вкрай рідко.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСаме тому ми спеціально для наших читачів знайшли чудовий рецепт, який допоможе своїми руками зробити ту згущенку, яку захочеться їсти.
В ідеальний склад згущеного молока повинно входити всього два інгредієнти: коров'яче молоко і цукор. Представників з рослинними жирами, консервантами та підсолоджувачами краще обходити стороною. Крім того, жирність продукту повинна бути не менше 8,5 %.
Склад:
-1 л молока (бажано домашнього);
- 500 г цукру.
Спосіб приготування
Спершу виливаємо молоко в каструлю з товстими стінками і дном. Потім всипаємо цукор, все ретельно перемішуємо і ставимо на плиту. Вогонь включаємо невеликий. Варити суміш потрібно протягом від 1,5 до 2,5 години — все залежить від жирності молока і якості цукру. Відповідно, чим молоко жирніше, тим швидше воно перетвориться на згущене молоко. Десерт буде готовий тоді, коли він стане густим.
Також не забувай постійно перемішувати масу. Якщо у тебе покупне молоко або з невеликою кількістю жирності, варто додати трохи вершкового масла, тоді консистенція згущеного молока вийде щільнішою. Залишилося лише розлити гарячу масу з чистими скляними банками. Після остуджуємо, накриваємо ємності кришками і ставимо в холодильник. Тепер ти знаєш, як зробити так, щоб у твоєму холодильнику завжди було дуже смачне, домашнє згущене молоко.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, полуничний мохіто з м'ятою в банках — готуємо антивірусний коктейль у себе на кухні.
Як повідомляв Знай.uа запашний банош, білий борщ і голубці — топ шедеврів гуцульської кухні, які повинен спробувати кожен.
Знай.uа писав, ані зайвих кілограмів, ані голоду - швидкі і прості рецепти для правильного харчування.