Український письменник з Закарпаття Андрій Любка поділився рецептом свого улюбленого супу. За зізнанням літератора, він часто їсть його й холодним, а приготувати можнай в вегетаріанську його версію. Основний інгредієнт - це молода стручкова квасоля, яка вже з'явилася у продажу.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВідповідний допис Любка опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
"Друзі, приготував сьогодні свій улюблений закарпатський літній суп, і він вийшов такий смачний, що мушу поділитися рецептом!
Підбивані лопатки
Лопатки - це молода стручкова квасоля, яка вже з'явилася на базарах. Але цілком можна використовувати й магазинну заморожену (я ніколи так не роблю).
Отож, у воду кидаємо щось копчене - я кинув 300 грамів реберець, а можна й просто шкірку від копченого сала. Ідея в тому, щоб воно дало аромат. Можна й зовсім без нього, але поділюся закарпатським лайфхаком: коли ви дали в суп щось м'ясне, то якщо раптом в гості зазирне друг-вегетаріанець, можете за свою страву бути спокійні :-) Насправді ж у більшості рецептів копченого не дають, йде просто квасоля й сметана.
Воду солимо, й коли вона закипіла - кидаємо лопатки (у мене 1 кг). Ламаємо їх на смужки 2-4 см, от і все. Хай собі покипить хвилин 15, щоб квасоля була майже готова.
За цей час на сковорідці пасеруємо борошно: я даю ложку жиру, ложку борошна і ложку червоної солодкої паприки (для кольору). Це все заливаємо зі сковорідки в суп.
Тоді повільно заливаємо в суп сметану й розмішуємо. Можна пачку, але я даю дві, бо від неї лише смачніше. Коли все закипіло - суп готовий.
Готується пів години, до того ж так легко, що й дитина впорається, не кажучи вже про вас, які по ходу читання засумнівалися у своїй вправності :-)
Їсти треба одразу, просто покришивши в нього хліб.
Але найсмачніше буде завтра, коли суп охолоне й трішки загусне - влітку я завжди їм його саме холодним", - написав кулінар-аматор.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, раніше Письменник визначив, що запропонувати заробітчанам, аби вони залишились вдома - "Краще, ніж Угорщина".
Як повідомляв портал Знай.ua, Відомий письменник поділився рецептом справжнього закарпатського бограча у казані
Також Знай.ua писав, що Український письменник жорстко пройшовся по спискам партії Вакарчука: "Голос у всій красі. Одна шв*ль".