Ми звикли до традиційних фруктових і ягідних варень, але є і незвичайні види цих ласощів. Для тих, хто хоче здивувати своїм варенням гостей, та й сам спробувати щось нове, пропонуємо рецепт варення з кавуна, а точніше з того, що залишиться від нього.

Інгредієнти:

  • Кавунові кірки - 1 кг
  • Цукор - 1,5 кг
  • Лимони - 2 шт.
  • Вода - 500 мл
  • Миска 3 л.
  • Ніж для чищення картоплі.

Кавун. Фото з сайту Все про кавуни
Кавун. Фото з сайту Все про кавуни

Спосіб приготування:

1. Кавунові кірки очистити від верхньої шкірки ножем для чищення картоплі.

Популярні новини зараз
1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Показати ще

2. Очищені кірки розрізати на шматочки розміром 2-3 см.

3. Залити кірки гарячою водою і варити 5-10 хвилин, після чого відкинути на сито і охолодити.

4. Цукор залити водою і, помішуючи, довести до кипіння. Поки цукор повністю не розчиниться.

5. Шматочки кавуна перекласти в сироп і варити 20-30 хвилин, після чого зняти з вогню і залишити в сиропі на 2-3 години.

6. Потім повторити цю операцію, після чого зняти з вогню і залишити шматочки кавуна в сиропі на 2-3 години.

7. З лимонів на тертці знімаємо цедру. Потім очистити лимони і дрібно порізати.

8. У наш варення кладемо цедру і шматочки лимонів. Перемішуємо.

9. Варення поставити на слабкий вогонь і варити кавунове варення до готовності - корки повинні стати прозорими.

10. Варення з кавунових кірок готове.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати смачний мармуровий сметанний пиріг з ягодами, який виходить ніжним, як суфле.

Як повідомляв портал "Знай.ua", шкурки від апельсинів - це не просто відходи, але й сировина для ароматного десерту - рецепт ароматного варення з відходів фруктів.

Також "Знай.ua" писав, що консервація на зиму овочів і фруктів поглинає українських господинь.