Ми звикли до традиційних фруктових і ягідних варень, але є і незвичайні види цих ласощів. Для тих, хто хоче здивувати своїм варенням гостей, та й сам спробувати щось нове, пропонуємо рецепт варення з кавуна, а точніше з того, що залишиться від нього.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- Кавунові кірки - 1 кг
- Цукор - 1,5 кг
- Лимони - 2 шт.
- Вода - 500 мл
- Миска 3 л.
- Ніж для чищення картоплі.
Спосіб приготування:
1. Кавунові кірки очистити від верхньої шкірки ножем для чищення картоплі.
2. Очищені кірки розрізати на шматочки розміром 2-3 см.
3. Залити кірки гарячою водою і варити 5-10 хвилин, після чого відкинути на сито і охолодити.
4. Цукор залити водою і, помішуючи, довести до кипіння. Поки цукор повністю не розчиниться.
5. Шматочки кавуна перекласти в сироп і варити 20-30 хвилин, після чого зняти з вогню і залишити в сиропі на 2-3 години.
6. Потім повторити цю операцію, після чого зняти з вогню і залишити шматочки кавуна в сиропі на 2-3 години.
7. З лимонів на тертці знімаємо цедру. Потім очистити лимони і дрібно порізати.
8. У наш варення кладемо цедру і шматочки лимонів. Перемішуємо.
9. Варення поставити на слабкий вогонь і варити кавунове варення до готовності - корки повинні стати прозорими.
10. Варення з кавунових кірок готове.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як приготувати смачний мармуровий сметанний пиріг з ягодами, який виходить ніжним, як суфле.
Як повідомляв портал "Знай.ua", шкурки від апельсинів - це не просто відходи, але й сировина для ароматного десерту - рецепт ароматного варення з відходів фруктів.
Також "Знай.ua" писав, що консервація на зиму овочів і фруктів поглинає українських господинь.