Кульбаба - це не тільки дитяча розвага, матеріал для плетіння вінків, лікарська рослина й салатне листя - але й сировина для вироблення алкогольного напою. Кульбабове вино, оспіване Реєм Бредбері, може стати насправді вражаючим напоєм, який дозволить зберегти аромат літа для холодної пори.

Рецепт кульбабового вина Знай.ua подає на основі матеріалу Telegram-каналу "КЕРЕНСКИЙ".

Кульбаба, фото: Pixabay
Кульбаба, фото: Pixabay

Крок 1

Для вина потрібні тільки пелюстки кульбаб. Тому перш за все необхідно відокремити їх від квітколожа. Це можна зробити за допомогою ножа. Притиснути пелюстки лезом і сильно смикнути за основу стебла.

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Крок 2

Покласти пелюстки у велику каструлю і залити 4 літрами холодної кип'яченої води. Накрити кришкою і відставити на 24 год.

Крок 3

На наступний день розчинити в 0,5 літра окропу цукор і варити на маленькому вогні до готовності. Готовність сиропу перевіряють так: наносять краплю на гладку поверхню - якщо вона не розтікається, сироп готовий.

Вінок з кульбаб, фото Pixabay
Вінок з кульбаб, фото Pixabay

Крок 4

Настій з кульбаб довести до кипіння, зняти з вогню, дати повністю охолонути. Потім процідити відвар через сито, пелюстки видалити.

Крок 5

Зрізати з лимонів цедру у вигляді спіралі, з м'якоті вичавити сік. Додати в проціджений квітковий відвар цукровий сироп, родзинки, мелісу, цедру і сік лимона. Суміш ретельно перемішати, закрити марлею і відставити на 2 дні для бродіння. Після первинного бродіння цедру і мелісу видалити.

Крок 6

Перелити рідину разом з родзинками в здорову пляшку і насадити на горлечко гумову рукавичку з невеликою діркою в пальці. Залишити в темному місці при кімнатній температурі для подальшого бродіння. Коли бродіння припиниться, відокремити осад. Перелити вино в пляшки, щільно закрити і прибрати в прохолодне темне місце на 3-6 місяців для дозрівання.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Хоч щось корисне. Вчені дізналися дещо про шампанське.

Як повідомляв портал Знай.ua, можна також у домашніх умоваз зробити апельсинову настоянку.

Також Знай.ua писав, натуральне домашнє вино зі смородини вразить смаком і ароматом, не дайте ягодам пропасти дарма.