Класичний хумус готують з відвареного нуту, оливкової олії, лимонного соку, спецій і тахині (кунжутною пасти). Нут можна взяти і консервований. Це, звичайно, швидше, але смак і аромат готової страви будуть відрізнятися від оригіналу.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
на 2 склянки
395 р. нуту, 1 банку
2 зубчики часнику
¼ Склянки соусу тахін (60 р.)
2 столові ложки лимонного соку
1 чайна ложка кмину
½ Чайної ложки пластівців червоного перцю
½ Чайної ложки солі
½ Чайної ложки чорного перцю
2 столові ложки оливкової олії першого віджиму
2 столові ложки води
свіжа петрушка, дрібно нарізана
Спосіб приготування:
1. Додати нут, часник, тахін, лимонний сік і приправи в чашу 2-літрового кухонного комбайна. Змішайте до однорідної маси.
2. Під час змішування повільно додайте оливкову олію і воду, поки хумус не стане вершковим і гладким.
3. Прикрасити додатковими пластівцями червоного перцю, дрібно нарізаною петрушкою і скропити оливковою олією.
4. Насолоджуйтесь!
Соус тахін
1 стакан насіння кунжуту
3 чайних ложки оливкової олії
2 столові ложки лимонного соку
1 чайна ложка кмину
1. Насіння кунжуту викладіть на суху сковороду і поставте на вогонь. Постійно помішуючи, підрум'яньте їх до золотистого кольору. Будьте обережні, так як кунжут досить швидко може потемніти.
2. Зніміть сковороду з вогню і остудіть кунжут 2-3 хвилини. Після перекладіть в чашу блендера, додайте лимонний сік і за бажанням кмин.
3. І з допомогою оливкової олії надайте потрібну консистенцію соусу. Усе ретельно збийте — і соус Тахін готовий! Класний і швидкий рецепт, який точно варто взяти на озброєння.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, онукам на замітку: простий і швидкий рецепт дивовижних ватрушок з абрикосами та сиром.
Як повідомляв портал "Знай.ua", у курки, яка маринована в йогурті, просто приголомшливий смак. М'ясо виходить ніжне, ароматне і м'яке, а сама скоринка - золотиста та хрустка. Зробити такий маринад дуже швидко та легко навіть для того, хто зовсім не вміє готувати.
Також "Знай.ua" писав, що вино з кульбаб може стати дійсно вражаючим напоєм, який дозволить зберегти аромат літа для холодної пори.