У природі не існує такої людини, яка б не любила ласощі. А хто вважає, що кондитерські вироби не для нього - той або кривить душею, або сидить на суворій дієті, або і те, і інше. Втім, є люди, байдужі до солодкого. І якщо ви серед них, то готуйтеся - ви зараз вийдете з їх рядів, завдяки дивовижному торту "Ватсон" з вишневою начинкою.

Ми назвали його так, бо готується він просто елементарно. Все ще вважаєте, що торти готувати неодмінно складно, і це займає багато часу? Не тримайте цей стереотип. Тримайте рецепт, як порадувати себе і близьких найніжнішим вишневим тортиком.

ГОТУЄМО ТОРТ "ВАТСОН"

ІНГРЕДІЄНТИ


для бісквіта:
Борошно 220 р
Цукор 200 р
Яйце 4 шт.
Рослинна олія 100 мл
Вода кімнатної температури 135 мл
Розпушувач 10 г (1 чайна ложка з гіркою)
Сіль 1/4 чайної ложки

вишнева начинка:
Вишня 200 г (заморожена)
Цукор 50 г
Кукурудзяний крохмаль 10 г + вода 1 чайна ложка
Якщо у вас вишня свіжа, то додайте трохи води на початку.

крем:
Вершки 33-35% жирності 500 мл (холодні)
Цукрова пудра 100 г


ПРИГОТУВАННЯ:
1. Змішати просіяне борошно, розпушувач, цукор. Додати ростить. масло, воду.
2. Відокремлюємо жовтки від білків, жовтки додаємо в тісто, перемішуємо.
3. У білки додаємо сіль, збиваємо до стійкої піни.
4. Білки вводимо в тісто, перемішуємо.
5. Тісто виливаємо на деко, застелений пергаментним папером. Випікати при 160 гр-приблизно 25 хв.
6. Остуджуємо бісквіт і вирізаємо 2 коржа діаметром 18 див Решті бісквіт нарізаємо на квадратики.
7. Вишню перемішуємо з цукром в сотейнику і на середньому вогні проварюємо до розчинення цукру. Додаємо крохмаль, змішаний з водою.
8. Проварюємо до загустіння і остуджуємо.
9. Холодні вершки збиваємо з цукровою пудрою до стану крему.
10. Збираємо торт у кільці, застеливши його борту плівкою. На низ викладаємо бісквіт, потім крем, вишні і квадратики бісквіта чергуємо. Зверху покриваємо другим коржем, змащуємо кремом верх і боки. Прикрашаємо на свій смак.
11. Прикрасила торт: пюре з вишні і фісташки. Пробила пюре вишні заглибним блендером, додала цукор і пектин. Проварила на середньому вогні.
12. Прибираємо в холодильник на 3-4 ч.

Автор рецепта Cooking Madina

Популярні новини зараз

Павло Зібров вивалив свій шампур в Дубаї на очах у дружини: чоловіки позаздрять

Учасниця "Холостяка" Яна Станішевська поділилася легким рецептом Київського торта - "Не такий страшний..."

Укрзалізниця довела, що пасажири можуть "домовитися" без будь-яких сертифікатів: "Начальник вирішує"

Володимира Дантеса запідозрили в дивній любові, Дорофєєва ні до чого: "Просто кайф!"

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати хліб у мікрохвильовій печі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували рецепт креветок в пивному клярі.

Також "Знай.ua" писав, як приготувати чізкейк з фруктами.