Козинаки це не просто дуже смачний десерт, а ще й корисний. Насіння є багатим на поживні речовини та мікроелементи, і тому такі солодощі не лише порадують ваші смакові рецептори. На щастя, приготувати козинаки дуже легко навіть у домашніх умовах, у чому ви легко зможете переконатись самі.

Рецептом приготування козинаків ділиться ресурс RuTxt.

Інгредієнти:

  • 200 г цукру
  • 100 г очищеного соняшникового насіння;
  • 2-4 ст. л. води;
  • кілька крапель лимонного соку.

Домашні козинаки, скріншот відео
Домашні козинаки, скріншот відео

Приготування

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Насіння підсушити на сухій сковороді протягом 5-7 хвилин. Насіння для козинаков готові.

На сковороду висипати цукровий пісок, додати воду, лимонний сік і зварити карамель. Не забувайте постійно помішувати її при варінні.

Карамель має бути приємного коричневого кольору.

Додати в карамель насіння і перемішати. Робити це потрібно, не знімаючи сковороди з вогню, так як карамель дуже швидко твердне. Також будьте обережні, оскільки карамель також дуже гаряча і може спричинити серйозні опіки.

Застеліть форму для козинаків пергаментним папером, змастіть вершковим маслом або рослинною олією. Гарячу карамельну суміш швидко розподіліть рівним шаром по паперу. Через 2-3 хвилини зробіть ножем невеликі надрізи, щоб після повного застигання було зручно розламати козинаки.

Дайте солодощам охолонути. Тепер козинаки готові до споживання, смачного!

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше рецепт ніжного і смачного тарта з черешнею: можна навіть на дієті.

Також "Знай.uа" писав, що рецепт найніжніших маринованих огірочків без оцту - можна навіть діткам.