Смак баклажанової ікри знайомий кожному з дитинства. Делікатес, що вражає своєю простотою і вишуканістю, продовжує зводити з розуму і малих і старих.
Ексклюзивним сімейним рецептом приготування смаколика поділилась ведуча програми "Ранок з Україною" Лілія Ребрик.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Шок!! сенсація!! тільки тут і тільки у мене ви зараз отримаєте суперексклюзивний... рецепт ікри заморської баклажанової! Це фактично наш секретний родинний рецепт. Ну просто в моєї мами ця ікра виходить настільки смачна, що ми буквально пальчики облизуємо! І з дозволу мами я цей рецепт віддаю у маси, як-то кажуть!
На одну порцію візьміть 3-4 баклажани (якщо великі - 3, середніх - 4).
1. Запечіть у духовці. Hе менш смачно буде і на мангалі: якщо робите шашлик, то прямо на решітці над вогнем їх спечіть! Та уважно стежте: вони набухають і головне, аби не лопнули!!!
2. Коли вже готові - дайте час охолонути, зніміть шкурку, подрібніть баклажан, але не в блендері, а, наприклад, ножем або кухонним сікатором!! Бо у блендері перетвориться на кашу, а нам таке непотрібно. Трохи дайте «настоятися», відкладіть у бік.
3. Тим часом візьміть один сирий жовток і один варений жовток, розітріть виделкою і починайте доливати до нього потрохи рафінованої олії; трошки налили і перемішуємо, перемішуємо, і тим часом доливаємо. Але обов‘язково перемішуємо постійно, бо олії потрібен десь пів стакана.
4. Отже, доливаємо-перемішуємо, процедура має тривати десь хвилин 15-20. Посоліть. У результаті маса за консистенцією маса стане схожа на домашній майонез.
5. Наш маленький секретик - в самому кінці додайте до маси ложечку газованої води. Тоді маса стане дуже повітряна, легка! Тоді її і поєднайте з подрібненими баклажанами.
6. Ще додайте трохи солі і, якщо любите, то часника!
Все - ікра заморська баклажанова готова! Вона настільки легка і ніжна! Можна мазати її на хліб, на лаваш, на м‘ясо!
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також "Знай.uа" писав,