Ведуча Нового каналу також розповіла, як готує ароматний обліпиховий соус до страви
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВедуча проекту" Ревізор " (Новий канал), кулінар Юлія Панкова ділиться рецептом качиної грудки, до якої завжди готує обліпиховий соус. Обліпиха-одна з найкорисніших ягід осені, яка багата вітамінами групи В, С, Е, каротином і залізом.
Читайте Знай в Google News!
"Мені подобається поєднувати м'ясні страви з обліпиховим соусом, - розповідає ведуча. - Її терпкість і помірна солодкість додають пікантного смаку. А специфічний запах ягоди наповнює організм бадьорістю".
Інгредієнт:
- 2 шт. – стебла розмарину
- 2 шт. - качиної грудки
- 1 гілочка-шавлії
- 50 г-обліпихи
- 5 г – меду
- 20 мл. – білого портвейну
- 50 г-адигейського сиру
- 1 зубчик часнику
- Сіль і перець за смаком
Приготування:
1. Викладіть в сотейник обліпиху, додайте мед, портвейн, влийте 50 мл води, посоліть. Уварите в два рази. Процідіть через сито і потримайте на вогні, поки соус не загусне.
2. У грудки зріжте по краях зайву шкіру. Потім зробіть ножем на шкірі сітку з надрізів.
3. Смажте без масла з гілочкою розмарину, шавлії і часником – спочатку на стороні шкіри: зайвий жир витече з надрізів. Смажити потрібно до ступеня medium rare, в крайньому випадку – до medium. Головне - не пересушіть. Посоліть і поперчіть.
4. Наріжте сир великими кубиками. Застеліть деко папером для випічки і викладіть на нього сир. Поставте в духовку, розігріту до 140 градусів, на п'ять хвилин.
5. Готову качку поріжте шматочками і розкладіть на тарілки. Між шматками м'яса викладіть розплавлений сир. Полийте обліпиховим соусом і прикрасьте розмарином.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадавши, Ревізор Панкова дала важливі поради про головний продукт осені.
Як повідомляв Знай. ua, Ревізор Панкова поділилася ідеальним десертом, як приготувати шоколадні трюфелі з 3 інгредієнтів.
Також Знай. ua писав, що Ревізор Панкова дала корисні поради про види меду, рятує від безсоння і проблем зі шлунком.