Для заготівлі грибів на зиму пропонуємо спробувати універсальний маринад, який чудово підійде для більшості видів. Грибочки, замариновані таким способом, виходять дуже смачними!

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 1 літр води,
  • 50 г цукру,
  • 4 ч. ложки солі,
  • 3 лаврові листки,
  • 4 гвоздики,
  • 6 горошин запашного перцю,
  • 3 ч. ложки 70% оцтової есенції (або 9% в більшій кількості)

Маринад для грибів, фото: instagram.com/zakatki_zakrutki
Маринад для грибів, фото: instagram.com/zakatki_zakrutki

Приготування:

Популярні новини зараз

У Львові родич "Хатіко" підняв настрій перехожим - "Рахуємо посмішки"

Українець потрапив у страшну біду в Чехії, дружина сивіє від горя: "Допоможіть"

Маленькі діти кілька днів жили з трупами батьків: "Тато чомусь весь почорнів"

У львів'ян відберуть автівки на дизелі

Показати ще

У місткість для варіння маринаду влити воду, додати спеції, сіль і цукор. Кип'ятити близько трьох хвилин. Далі влити оцет і прибрати з плити. Гриби підготувати, прибрати погані, добре помити, якщо гриби великі, то їх необхідно порізати на частини. Найкраще брати невеликі грибочки, вони дуже смачні і завжди красиво виглядають на столі.

Помістити гриби в місткість для варіння, влити воду і довести до кипіння. Далі воду злити. Влити ще одну порцію води, додати сіль на свій смак і ще раз довести до кипіння. Дуже важливо збирати піну. Варені гриби розкласти у стерилізовані банки і залити гарячим маринадом.

Банки з грибами краще заповнювати у повному обсязі, залишаючи трохи вільного місця залитого маринадом (до самого верху). Тоді грибочки розправляться, взявши в себе маринад, і матимуть красиву форму. Банки закатати, і після охолодження зберігати в холодильнику. 

View this post on Instagram

Заготовки сезона.Что лето припасет, зима все подберет!🌿👩‍🍳😋🍄🍃🌿 ⠀ Универсальный маринад для большинства грибов. Грибочки получаются ну очень вкусными! ⠀ Ингредиенты: - 1 литр воды, - 50 г сахара, - 4 ч. ложки соли, - 3 лавровых листа, - 4 гвоздики, - 6 горошин душистого перца, - 3 ч. ложки 70% уксусной эссенции (или 9% в большем количестве) ⠀ Приготовление: 1. В емкость для варки маринада влить воду, добавить специи (можно добавить и те, которые вы любите больше, например немного корицы), соль и сахар. Кипятить около трех минут, далее, влить уксус и убрать с плиты. 2. Грибы подготовить, убрать плохие, хорошо помыть, если грибы крупные, то их необходимо порезать на части, а если мелкие, оставить как есть. Я рекомендую брать небольшие грибочки, они очень вкусные и всегда красиво смотрятся на столе. 3. Поместить грибы в емкость для варки, влить воду и довести до кипения. Далее, воду слить. Влить еще одну порцию воды, добавить соль по вкусу и еще раз довести до кипения. Очень важно удалять пену. 4. Вареные грибы разложить по стерилизованным банкам и залить горячим маринадом. Рекомендую банки с грибами заполнять не полностью, оставляя немного свободного места залитого маринадом (до самого верха). Тогда грибочки расправятся взяв в себя маринад и будут иметь красивую форму. Банки закатать, и после остывания хранить в холодильнике. Еще больше проверенных рецептов заготовок смотрите в темах нашей группы. Каждый день мы публикуем новые и проверенные рецепты. Удачных заготовок!

A post shared by Простые рецепты от мишутки (@prostye_recepty_mishutki) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів

Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні