Для заготівлі грибів на зиму пропонуємо спробувати універсальний маринад, який чудово підійде для більшості видів. Грибочки, замариновані таким способом, виходять дуже смачними!

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 1 літр води,
  • 50 г цукру,
  • 4 ч. ложки солі,
  • 3 лаврові листки,
  • 4 гвоздики,
  • 6 горошин запашного перцю,
  • 3 ч. ложки 70% оцтової есенції (або 9% в більшій кількості)

Маринад для грибів, фото: instagram.com/zakatki_zakrutki
Маринад для грибів, фото: instagram.com/zakatki_zakrutki

Приготування:

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У місткість для варіння маринаду влити воду, додати спеції, сіль і цукор. Кип'ятити близько трьох хвилин. Далі влити оцет і прибрати з плити. Гриби підготувати, прибрати погані, добре помити, якщо гриби великі, то їх необхідно порізати на частини. Найкраще брати невеликі грибочки, вони дуже смачні і завжди красиво виглядають на столі.

Помістити гриби в місткість для варіння, влити воду і довести до кипіння. Далі воду злити. Влити ще одну порцію води, додати сіль на свій смак і ще раз довести до кипіння. Дуже важливо збирати піну. Варені гриби розкласти у стерилізовані банки і залити гарячим маринадом.

Банки з грибами краще заповнювати у повному обсязі, залишаючи трохи вільного місця залитого маринадом (до самого верху). Тоді грибочки розправляться, взявши в себе маринад, і матимуть красиву форму. Банки закатати, і після охолодження зберігати в холодильнику.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів

Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні