Економічна криза з усіх відомої і сумної причини торкнулася всіх країн світу без винятку. Тому в моду знову входять "антикризові" рецепти, здатні врятувати сімейний бюджет від невмотивованих розтрат. Все частіше на кулінарних ресурсах ми зустрічаємо не вишукані рецепти з рідкісних і дорогих інгредієнтів, як це було раніше. Популярність набирають лайфхаки, як дешево і ситно нагодувати всю сім'ю. З одним з таких рецептів ми і познайомимо вас сьогодні. Це смачні і дуже ситні котлети, і ви можете приготувати цілу гору таких, використовуючи тільки стаканчик фаршу. Отже, приступимо до приготування.

Приготування котлет

Попередньо замочену квасолю відварюємо до готовності. Краще це зробити заздалегідь, щоб не втрачати зайвого часу. Пробуємо розчавити квасолинку пальцями, якщо це робиться легко — вона готова для подальшого процесу.

Відправляємо готову квасолю в миску і розминаємо її виделкою. Домагатися пюреобразного стану не варто — невеликі крупинки бобів додадуть котлетам додаткову соковитість і м'якість.
До квасолевої маси відправляємо будь-який вид фаршу, вбиваємо яйце. Сіль, перець кладемо за смаком. Можна використовувати і улюблені спеції, але сильно забивати ними смак не варто.

Пропущені через прес зубчики часнику відправляємо до решти інгредієнтів. Ретельно вимішуємо масу руками, щоб вона вийшла однорідною.

Вологими долонями формуємо котлетки бажаної форми і розміру.

Відправляємо їх на сковороду з гарячим рослинним маслом, готуємо з двох сторін до золотистого кольору при середньому нагріванні.

Подаємо економні котлетки з будь — яким гарніром-вони поєднуються рішуче з усім.

Джерело рецепта