Суддя проекту "МастерШеф Україна" Ектор Хіменес-Браво поділився власним рецептом приготування іспанських чуррос. Батьківщиною чурос вважається Іспанія, де чурос традиційно подають на сніданок. Це - солодка обсмажена випічка з заварного тіста, що має в перетині вид багатокінцевої зірки або просто кругла в перерізі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Відповідна публікація була розміщена на сторінці Ектора у соціальній мережі Instagram.
Для чуррос:
* 1 ст. води;
* 2 ст.л. вершкового масла;
* 1 дрібка солі;
* 2 ст.л. цукру;
* 1 ст. борошна;
* 1 яйце;
* 1 ч.л. ванілі;
* Олія для фритюру;
* Цукор і кориця мелена.
Для шоколадного соусу:
* 1 ст. води;
* ¾ ст. цукру;
* ½ ст. какао-порошку;
* 1 ч.л. ванільною есенції;
* Дрібка солі.
Спосіб приготування:
1. Налийте воду разом з вершковим маслом, дрібкою солі і двома столовими ложками цукру в сотейник на середній вогонь. Перемішайте і почекайте, поки закипить.
2. Коли вода закипить, поступово додайте борошно і швидко перемішайте лопаткою, поки не отримаєте однорідне тісто. Ви дізнаєтеся, що суміш готова, коли вона повністю відшарується від стінок сотейника і почне утворювати кульку з тіста. Зніміть з вогню.
3. Викладіть тісто в миску і дайте йому охолонути приблизно 5 хвилин. Додайте яйце і ваніль, можна використовувати міксер, щоб тісто вийшло більш однорідним.
4. Помістіть суміш чуррос в кондитерський мішок.
5. Поставте наповнений олією сотейник на середній / сильний вогонь.
6. Якщо ви хочете, щоб ваші чуррос були покриті цукром і корицею, приготуйте миску з цукром або сумішшю цукру і кориці, вам потрібно буде посипати чуррос, поки вони гарячі, щоб цукор краще тримався.
7. Коли фритюр буде готовий, почніть класти смужки суміші чуррос в сотейник. Дуже обережно, адже він може бризнути. Для підтримки температури олії рекомендується готувати 3-4 чуррос за раз.
Шоколадний соус:
1. У маленький сотейник на середньому вогні налийте воду, цукор, какао-порошок і дрібку солі. Постійно помішуйте, поки цукор не розчиниться.
2. Дайте нагрітися пару хвилин і, коли сироп загусне, зніміть з вогню.
3. Додайте чайну ложку ванілі, знову перемішайте і дайте охолонути перед подачею на стіл.
Смакуйте з насолодою!
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадавши, Ектор Хіменес-Браво розповів про іншу молодь.
Як повідомляв Знай. ua, суддя "Майстер Шеф" Ектор Хіменес-Браво пустив на свою кухню Фреймут.
Також Знай. ua писав, що кулінари-аматори з "МастерШеф" перетворять відходи на смачну їжу, найдивніший експеримент на кухні.