Досягти ідеальної рівної засмаги можна не тільки процедурами в солярії і сонячними ваннами, але і спеціальним харчуванням. Як це зробити, підказала дієтолог Тана Фалкова, у своєму Instagram вона виклала легкий спосіб, як можна отримати здоровий золотистий відтінок шкіри без косметики і солярію – за допомогою правильного харчування і певного набору продуктів.

Читайте Знай в Google News!

Відтінок нашої шкіри залежить від поєднання трьох пігментів: каротинів, меланіну і гемоглобіну. Кількість меланіну залежить від генетичних факторів і часу, проведеного на сонечку. Гемоглобін забарвлює шкіру в різному ступені в рожевий відтінок за рахунок глибини розташування судин і їх тонусу. А ось рівень каротиноїдів ми можемо регулювати їжею.

Здорове харчування, icanworkout.me
Здорове харчування, icanworkout.me

Вчені вважають, що деякі овочі та фрукти можуть бути здоровою заміною солярію. Різновидів каротиноїдів сотні. Доведено, що найбільш сильний вплив на відтінок шкіру надають: Лікопін з томатів і червоного перцю і бета-каротин з моркви, манго, гарбуза, обліпихи, шипшини, горобини. Ще одне відмінне джерело каротиноїдів - це зелень. Навіть зелені листові овочі впливають на відтінок шкіри! У зелені помаранчеві каротиноїди замасковані за рахунок хлорофілу. Особливо багаті на каротиноїди із зелені: шпинат і броколі.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Дослідження показали, що відтінок шкіри, набутий завдяки каротиноїдам, сприймається оточуючими, як більш здоровий, ніж традиційний загар. Вважається, що підсвідома любов до золотистим відтінкам шкіри закладена в нас генетично, адже чим більш насичений відтінок шкіри у людини, тим здоровіше у нього раціон і міцніше здоров'я. І ще один приємний бонус! Шкіра, насичена каротиноїдами більше захищена від фотопошкодження. Отримати сонячний опік набагато складніше, якщо у вашому раціоні багато свіжих овочів, фруктів, ягід і зелені.

Корисні продукти, Rozetka.ua
Корисні продукти, Rozetka.ua

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо: правильне харчування в офісі – як "білим комірцям" не зіпсувати собі здоров'я і життя.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що скинути зайву вагу можна без складних дієт - метод для схуднення і здоров'я.

Також портал "Знай.ua" писав, що худнути за допомогою кави шкідливо для здоров'я - дієтологи попередили про небезпеку.