Салат "Суші" прекрасно підходить для будь-якого свята. Цікавий цей рецепт тим, що інгредієнти схожі з тими, які потрібні для приготування суші, і на смак салат нагадує саме їх.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • слабосолона червона риба (її можна купити, а можна засолити вдома в соєвому соусі) - 300 г,
  • рис — 300 г,
  • свіжі огірки — 2 шт.,
  • велика морква - 1 шт.,
  • яйця — 4 шт.,
  • велика фіолетова цибулина,
  • пучок зеленої цибулі,
  • пучок кропу,
  • васабі (заздалегідь змішайте порошок Васабі з гарячою водою),
  • майонез.

Салат "Суші", фото: кадр з відео
Салат "Суші", фото: кадр з відео

Салат "Суші", фото: кадр з відео
Салат "Суші", фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Приготування:

Для приготування заправки до салату, якою потрібно промащувати шари, змішайте майонез з васабі. Відваріть рис таким же способом, як для суші: промити рис, залити водою (на 1 частину рису півтори частини води), поставити на вогонь, щоб википіла вода (це займе близько 7 хвилин). Зменшити вогонь до мінімуму і варимо ще 15 хвилин. Потім знімаємо з плити і даємо настоятися близько пів години.

Відварити морква і яйця. Нарізати невеликими шматочками рибу, огірки кубиками, дрібно нашаткувати цибулю. Подрібнити зелень. Відварену моркву і яйця натріть на тертці. Змішайте яйця з зеленою цибулею і заправте заправкою з васабі та майонезу. Тепер укладайте салат шарами, змащуючи їх заправкою. Даємо салату постояти в холодильнику близько двох годин і подаємо на стіл.

Послідовність шарів салату:

  • 1-й шар - рис, його необхідно промазати заправкою.
  • 2-й шар - риба.
  • 3-й шар - кріп.
  • 4-й шар - фіолетова цибуля
  • 5-й шар - огірок, а зверху майонез з васабі.
  • 6-й шар - яйця з цибулею.
  • 7-й шар - морква, промазуємо заправкою.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин. У сезон кабачків ця страва, чи не найкраще рішення. Суп виходить легкий та з цікавим смаком. Варена кабачкова локшина приємно здивує.

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів

Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні