Нехай Хелловін свято і "імпортне", українці теж чекають його з нетерпінням — причому і діти, і дорослі. Вбиратися в страшні костюми, прикрашати кімнату в "цвинтарному" стилі, наносити на обличчя забавний грим і відправлятися гуляти вночі — це і весело, і захоплююче. І хоча це свято часто критикується православною церквою, мовляв, навіщо ж вбиратися нечистю, його із задоволенням відзначають не тільки в США, але і в усьому світі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТочно визначити, звідки взялося це свято, історики не можуть. Одні кажуть, що Хеллоуїн має кельтське походження. В Оксфордському словнику написано, що слово" Хелловін " вперше згадується в ХVI столітті як шотландське скорочення англійської фрази All-Hallows-Even (з англ. - "Вечір всіх святих"). Так в той час називали ніч перед католицьким Днем Всіх Святих, який потрапляв на 1 листопада.
Святкувати Хеллоуїн-значить, ще й накривати стіл відповідно. Гарбуз доведеться купувати і вирізати відповідну форму власноруч. Можна купити в тематичних магазинах різні пряники-гробики і цукерки у вигляді очей, печиво у вигляді кажанів і т.д. а можна проявити фантазію і приготувати кулінарні "ужастики" самі. Якщо привернете до цього ще й дітей, вони будуть в захваті! Видання Інформатор опублікувало кілька рецептів "жахливої" кухні.
КРИВАВО-ЧЕРВОНИЙ ПУНШ
Інгредієнт:
-
свіжий журавлинний сік-3 склянки;
-
газована вода-3 склянки;
-
пюре із заморожених ягід - 1 стакан;
-
колотий лід - 1 стакан;
-
мед або цукор за смаком;
Приготування:
-
у скляному посуді для пуншу з'єднати журавлинний сік, газовану воду, ягідне пюре і лід. Добре перемішати. Пунш розлити по 8 келихах;
-
для того, щоб зробити лід в стилі свята, помістіть в формочки для льоду пластмасових павуків або жуків, залити їх водою і заморозити. Покласти кілька кубиків льоду в келихи і налити криваво-червоний пунш
М'ЯСНІ МУМІЇ
Інгредієнт:
-
450 грам листкового тіста;
-
700 грам м'ясного фаршу;
-
2-3 цибулини;
-
1/2 пучка петрушки;
-
3 зубчики часнику;
-
1 яйце;
-
солі;
-
перець;
Приготування:
-
посолити і поперчити м'ясний фарш, перемішати з подрібненим часником і петрушкою. Розморозити тісто і розкачати його. Нарізати тісто на довгі і дуже тонкі смужки;
-
з фаршу зробити невеликі фрикадельки, нанизати їх по три штуки на довгу зубочистку (або просто приліпити один до одного). Обмотати м'ясні кульки тестом, але не щільно-повинні залишитися великі проміжки, через які буде видно фарш;
-
кладемо мумії на деко і змащуємо збитим жовтком. Ставимо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів на 40 хвилин;
-
вирізаємо для мумії очі з яєчного білка і маслин.
ПЕЧИВО " ЗЕЛЕНІ ПАЛЬЦІ»
Інгредієнт:
-
яйце;
-
50 грам цукру;
-
100 грам вершкового масла;
-
220 грама пшеничного борошна;
-
2 міліграма зеленого харчового барвника;
-
мигдаль;
-
солі;
Приготування:
-
яйце збити з цукром і сіллю;
-
додати кубиками нарізане м'яке вершкове масло;
-
додати борошно і замісити тісто;
-
додати барвник і ще раз вимісити. Загорнути в пакет і прибрати в холодильник на 1 годину;
-
зліпити пальчики і викласти на деко;
-
на місце кігтя вставити горішки мигдалю;
-
випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин до світло золотистого кольору;
-
остудити і викласти на блюдо.
БУРІТО З ОЧИМА
Інгредієнт:
-
600 грам вареної курячої грудки;
-
1 болгарський перець;
-
1 помідор;
-
1 ріпчаста цибуля;
-
100 грам твердого сиру;
-
майонез;
-
маслина;
-
лаваш для буріто;
Приготування:
-
Розігріти духовку до 190 градусів, змастити лаваш для буріто з двох сторін рослинним маслом, а ще змастити решутку в духовці. Потім викласти лаваш на решітку так, щоб його кінці звисали вниз і випікати 10 хвилин;
-
приготувати інгредієнти-курку і овочі подрібнити, сир натерти;
-
дістати з духовки лаваш для буріто, який тепер тримає форму, покласти в нього начинку і посипати сиром. Посередині на кожен буріто зробити по краплі майонезу, а зверху покласти кружечки оливок, імітуючи очі.