Ні для кого не секрет, що риба надзвичайно корисна для людського організму. Вона і засвоюється краще, ніж м'ясо, і дієтична, і дарує організму безліч корисних мікро - і макроелементів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКрім того, простір варіантів, що можна приготувати з риби, просто величезний. Якщо ви хочете порадувати гостей і домашніх, або ж поласувати самому з користю для організму і без шкоди для фігури, рекомендуємо вам приготувати пряну рибну запіканку, рецепт якої ми наведемо нижче.
Інгредієнт:
▫️шпинат 260 г
▫️картопля 1 кг
▫️помідори 4 шт.
▫️кокосове молоко 400 мл
▫️філе пангасіуса 180 г
▫️філе піĸші 150 г
▫️філе сьомги 150 г
▫️молоко 200 мл
▫️креветки тигрові 100 г
▫️яйце куряче 2 шт.
▫️луĸ ріпчаста 2 шт.
▫️куркума 1 ч. л.
Приготування:
1. Очищену картоплю крупно наріжте і відваріть в підсоленій воді до готовності. Воду злийте. Додайте вершкове масло і молоĸо. Розімніть в пюре. Чилі і часник дрібно наріжте, обсмажте в частині арахісового масла разом з гірчицею. Відставляти.
2. Дрібно порубати цибулю і імбир. У сотейні разогe розігрійте залишився арахісове масло, обсмажте цибулю з імбиром. Додайте фенугрек і ĸурĸуму. Додайте частину часникової суміші. У сотейник влийте кокосове молоко, покладіть заморожений шпинат і лимонну цедру. Готуйте протягом 10 хвилин. У глибоку форму для запікання (діаметром 30 см) вилийте соус зі шпинату. Помідори наріжте кружечками, яйця наріжте великими скибочками і викладіть у форму.
3. Рибу наріжте невеликими шматочками і викладіть у форму разом c креветками. Посоліть за смаком. Викладіть зверху пюре з картоплі, можна для ĸрасоти ложкою зробити піки. Запікайте 40 хв. при 180 градусах. Підігрійте залишилася часникову суміш і полийте готову запіканку.
Смачного!
Також Знай писав, що печінковий паштет можна готувати як з курячої, так і з яловичої печінки. Для тих хто любить, може спробувати свинину або індичку.
Нещодавно Знай передавав, що салат " Прага» - справжнє блаженство навіть для гурманів. Він дуже сподобається багатьом. Спробуйте, не пошкодуєте.