Щоб борщ виходив таким же ж смачним, як у мами й бабусі, потрібно знати деякі прості хитрості. Використовуючи їх, ви приготуєте борщ, від якого ваших рідних за вуха буде важко відтягнути.

Секрети приготування найсмачнішого борщу.

Хитрість 1
Якщо додати трохи лимонного соку або оцту в каструлю з бульйоном перед закладкою буряків, це прибере коричневий відтінок, який іноді залишається від буряка, і додасть вашому борщу гарний яскраво-червоний колір.

Хитрість 2
Буряк слід додавати не перед обсмаженими овочами, а після них.
Зазвичай борщ псує мала кількість буряка. Річ у тому, що коренеплоду має бути стільки ж, скільки картоплі (якщо останній інгредієнт взагалі додається в блюдо).

Хитрість 3
При готуванні бульйону м'ясо слід заливати холодною водою, тоді воно віддасть всі соки й смак бульйону.

Хитрість 4
Спеції додаються саме в бульйон, а не в готовий суп. ⠀

Хитрість 5
Недостатньо просто знімати піну під час варіння м'яса, весь бульйон слід пропустити через сито, а саму ємність ретельно вимити.

Хитрість 6
Не додавайте в готовий борщ майонез, адже жирів і калорійних інгредієнтів в борщі і так задосить.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще


Хитрість 7
Якщо борщ вийшов пересоленим, то цю помилку можна виправити без доливання води, адже це тільки забере смак. Краще відварити в борщі парочку картоплин, це прибере трохи солі. Часом в рідину опускають мішечок з рисом, який ще краще прибирає зайву сіль. Ще один варіант - додати трохи несолоного томатного соку або тертих томатів.

Хитрість 8
Якщо капуста вийшла твердою, можна знизити вогонь до мінімуму і потомити борщ на повільному вогні, тільки щоб не кипів. В такому випадку капуста дійде до готовності, а інші інгредієнти не розваряться.

Хитрість 9
Якщо борщ вийшов занадто кислим, можна додати трохи цукру або варених прісних овочів. При останньому варіанті потрібно знати, що овочі готуються окремо, а після їх додавання борщ слід тільки довести до кипіння.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, котлети по-київськи за простим рецептом

Як повідомляв портал Знай.ua, борщ потрапить до переліку нематеріальної культурної спадщини України

Також Знай.ua писав, секрети приготування "Оселедця під шубою", які повинна знати кожна господиня