Багато людей зберігають яйця у холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце. Адже, щоб правильно зберігати яйця, потрібно тримати їх при кімнатній температурі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Про правильні умови зберігання яєць пише "
Варто згадати хоча б те, що в жодному магазині чи супермаркеті яйця не лежать в холодильнику, а стоять на звичайних полицях.
Зберігати яйця в холодильнику, скоріш за все, нас навчили наші мами і бабусі, кладучи їх велику кількість в нижній ящик в холодильник. А все через дефіцит.
Радянські господині завжди купували про запас - чим більше, тим краще, оскільки не відомо, що буде завтра. А, щоб куплені продукти зберігалися довше, їх і складали в холодильник.
Сьогодні зникла необхідність закуповувати продукти про запас, але звичка залишилася. Тому досить купити десяток яєць, і зберігати його на звичайній полиці, не в холодильнику.
Що цікаво, у жодній іншій країні світу ніхто не зберігає яйця в холодильнику. Тож ця звична властива далеко не всім.
Чому не можна зберігати яйця в холодильнику?
Оскільки яєчна шкаралупа дуже тендітна річ, то під впливом різких температурних перепадів, вона стає надмірно крихкою. У результаті вона може моментально лопнути, якщо яйце з холодильника опустити в воду, навіть не гарячу, а кімнатної температури.
Те саме відбудеться, якщо зробити навпаки - тепле яйце різко охолодити, наприклад, поставити у холодильник. Пошкодження на яйці будуть помітні неозброєним поглядом.
Після того, як на шкаралупі почнуть з'являтися ледве помітні оку тріщини, там почнуть утворюватися і накопичуватися хвороботворні бактерії. Існує ризик, що ці бактерії, при розбиванні яйця потраплять спочатку в яйце, а потім і в наш організм. Це загрожує проблемами зі здоров'ям, починаючи розладом травлення і закінчуючи інфекційними захворюваннями.
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,