Багато людей зберігають яйця у холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце. Адже, щоб правильно зберігати яйця, потрібно тримати їх при кімнатній температурі.

Читайте Знай в Google News!

Про правильні умови зберігання яєць пише "Королівська кухня".

Варто згадати хоча б те, що в жодному магазині чи супермаркеті яйця не лежать в холодильнику, а стоять на звичайних полицях.

Яйця, фото: скріншот з відео
Яйця, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Зберігати яйця в холодильнику, скоріш за все, нас навчили наші мами і бабусі, кладучи їх велику кількість в нижній ящик в холодильник. А все через дефіцит.

Радянські господині завжди купували про запас - чим більше, тим краще, оскільки не відомо, що буде завтра. А, щоб куплені продукти зберігалися довше, їх і складали в холодильник.

Сьогодні зникла необхідність закуповувати продукти про запас, але звичка залишилася. Тому досить купити десяток яєць, і зберігати його на звичайній полиці, не в холодильнику.

Що цікаво, у жодній іншій країні світу ніхто не зберігає яйця в холодильнику. Тож ця звична властива далеко не всім.

Чому не можна зберігати яйця в холодильнику?

Оскільки яєчна шкаралупа дуже тендітна річ, то під впливом різких температурних перепадів, вона стає надмірно крихкою. У результаті вона може моментально лопнути, якщо яйце з холодильника опустити в воду, навіть не гарячу, а кімнатної температури.

Те саме відбудеться, якщо зробити навпаки - тепле яйце різко охолодити, наприклад, поставити у холодильник. Пошкодження на яйці будуть помітні неозброєним поглядом.

Після того, як на шкаралупі почнуть з'являтися ледве помітні оку тріщини, там почнуть утворюватися і накопичуватися хвороботворні бактерії. Існує ризик, що ці бактерії, при розбиванні яйця потраплять спочатку в яйце, а потім і в наш організм. Це загрожує проблемами зі здоров'ям, починаючи розладом травлення і закінчуючи інфекційними захворюваннями.

Курячі яйця, скріншот: Youtube
Курячі яйця, скріншот: Youtube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вівсяне печиво за 12 хвилин: гора ароматних ласощів практично з нічого. Цей рецепт стане вашою паличкою-виручалочкою коли часу обмаль. Вівсяне печиво готується лічені хвилини, а випікається ще швидше.

Як повідомляв портал "Знай.ua", сир, смородина і нічого зайвого: найшвидший пиріг з ягодами. Сирно-смородиновий пиріг виглядає дуже апетитно, а його смак незабутній. Смородину можна замінити на будь-які інші ягоди.

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.